Gratis Tetris-kloon Tris verdwijnt uit de App Store

De gratis Tetris-kloon Tris verdwijnt uit de App Store. Ontwikkelaar Noah Witherspoon heeft geen tijd en geld om het juridische gevecht met The Tetris Company aan te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tris, gratis TetrisEr zal opnieuw een applicatie uit de App Store verdwijnen, maar deze keer wordt het vooraf aangekondigd. Tris moet verdwijnen omdat met de applicatie copyright zou zijn overtreden. Het goede nieuws is echter, dat Tris nog tot woensdag 27 augustus in de App Store beschikbaar zal zijn. Snel downloaden dus, zolang het nog kan.

Nu lijkt het alsof er aan de lopende band Tetris-klonen worden gemaakt en Noah Witherspoon zet er in zijn App Store-omschrijving nog duidelijk bij dat de game op geen enkele manier te maken heeft met The Tetris Company.

Blijkbaar was dat niet genoeg. Er speelt nog een ander probleem bij ontwikkelaar Witherspoon: door de enorme populariteit bleek het shared hosting-account dat hij had afgesloten niet voldoende.

Voor het geval je Tris nog niet kende: het is een mooie uitvoering van Tetris, geschikt om tijdens het wachten snel even te spelen. Er is nog kans dat Tris terugkomt, maar we moeten niet op teveel rekenen: Witherspoon is een student, die niet de tijd, energie en resources heeft om de strijd aan te gaan.

Installeren: Tris (gratis, tot 27 augustus)
Via: Two Finger Play

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 21:40
Categorie Games
Onderwerpen app store, auteursrecht, game, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.