Gratis Microsoft Office-documenten maken op iOS met Quickoffice

Microsoft Word, Excel en Powerpoint-bestanden bewerken op iPhone en iPad kan nu met Quickoffice; een door Google gratis aangeboden app.

Quickoffice Microsoft Office voor iPad iPhone iOSEigenaar Google heeft de app Quickoffice beschikbaar gemaakt voor iedereen. Met de applicatie kan je gratis Microsoft Office-documenten maken en bewerken op de iPhone en iPad. De toepassing verschilt wezenlijk van Google Drive. Daarin kan je weliswaar schrijven en spreadsheets maken, maar Quickoffice kan echt overweg met de bestandstypes van Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint.


De opvallende zet van Google lijkt een reactie op Apple, dat haar vergelijkbare iWork-apps Pages, Numbers en Keynotes gratis beschikbaar maakt voor elke nieuwe koper van een iPhone en iPad en bovendien gratis aanbiedt op iCloud.com. Ook Microsoft Office zelf is inmiddels te gebruiken op de iPhone, maar die applicatie werkt alleen in combinatie met een abonnement van 99 euro per jaar. Gebruik maken van Quickoffice is gratis, maar vereist wel inloggen met een Google account. Het wordt meteen gekoppeld aan je Google Drive-opslag.

Quickoffice Powerpoint-presentatie iPad maken

In de applicatie zie je alvast een Excel-, Word-, Powerpoint- en PDF-document als voorbeeld openstaan waarin je ziet hoe de app gebruikt moet worden. Met een plus onderin het hoofdmenu begin je zelf een nieuw werkblad, document, presentatie of een tekstbestand. De laatste is daarbij een opmaakloze tekst. In de andere opties wordt het schrijven en invullen van informatie gescheiden van de opmaakmogelijkheden. Als je blanco begint in QuickOffice, is het waarschijnlijk dat je eerst een stuk schrijft en daarna met de knop Gereed aan de opmaak begint.

Met de optiebalk onderin doorzoek je het document, kies je uit simpele lettertype- en alinea-instellingen, kan je stappen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren en activeer je de spellingscontrole. Bij Excel-bestanden beschik je daarnaast over een berekeningsbalk en bij Powerpoint-bestanden ligt de nadruk op vormen, pijlen en afbeeldingen invoeren. Quickoffice is vooral interessant als je eerder een document in Microsoft Office hebt gemaakt en hem daarna oppakt in Quickoffice.

Downloaden: QuickOffice (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Quickoffice tekst bewerken iPhone Quickoffice Excel-bestand bewerken op iOS

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.