UPC brengt begin 2014 app voor onbeperkt bellen uit

UPC brengt begin 2014 de belapp Horizon Phone uit, waarmee klanten met een iPhone elkaar gratis kunnen bellen via hun vaste lijn.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Phone UPC Kabelaar UPC brengt begin volgend jaar de belapp Phone uit, waarmee klanten elkaar gratis met hun smartphones kunnen bellen, via het nummer en abonnement van hun vaste lijn. Dat werd deze week bekend op de International Broadcasting Conference beurs in Amsterdam, zo meldt Emerce. Dat UPC plannen had voor een eigen belapp werd deze zomer al duidelijk, toen bezoekers van het UPC-forum de nieuwe functie opeens op de accountpagina van de site zagen staan. Toen werd overigens nog gesproken over ‘Horizon Phone’ als appnaam, in plaats van alleen ‘Phone’. In ieder geval zal de app op Wi-Fi en 3G werken, dus je kunt hem ook buiten de deur gebruiken.

Daarnaast wil UPC naar eigen zeggen vol inzetten op WiFi hotspots, en hun testen met WiFi hotspots uitbreiden. Gebruikers zouden dan, net als bij Ziggo, kunnen inloggen bij anderen die hun modem hebben aanstaan. Een bijzonder nieuwtje is dat UPC de verbinding ook met UPC-klanten in het buitenland wil laten delen. Dat betekent overigens niet dat je nu lekker met vrienden in heel Europa kunt gaan bellen, want het dekkingsgebied van UPC is minder groot dan voorheen. De kabelaar wordt vooral gebruikt in Ierland, Oostenrijk, Zwitserland en Oost-Europese landen als Polen. De Phone app is eind 2012 al in Polen geïntroduceerd en verschijnt binnenkort ook in de Ierse App Store. In Nederland heeft UPC ook al een andere app in de App Store staan –Horizon.TV, waarmee abonnees online tv kunnen kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 15:02
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, upc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.