Google hint naar Google Maps op iOS

Google hint tegenover The New York Times en Search Engine Land naar een iOS-app voor Google Maps.

Google MapsGoogle heeft aan The New York Times verteld dat ze hun eigen kaartendienst beschikbaar willen maken voor iedereen, ongeacht welk besturingsssyteem ze gebruiken. Dit zou kunnen wijzen op een Google Maps iPhone-app. Een Google Maps-app zou het mogelijk maken om Google’s kaartendienst in app-vorm te gebruiken op iOS 6, waarin Apple Google’s kaarten verving met een eigen kaartendienst.

De Google Maps-app zou goed nieuws zijn voor iedereen die niet blij is met Apple’s nieuwe kaarten-app in iOS 6. Google beaamt zijn reactie aan The New York Times ook tegenover Search Engine Land:

Wij geloven dat Google Maps de meest volledige, accurate en makkelijk te gebruiken kaarten ter wereld heeft. Ons doel is om Google Maps voor iedereen beschikbaar te maken, ongeach device, browser of besturingssysteem.

De uitspraak is interessant, omdat Apple gisteren nog iOS 6 heeft vrijgegeven. Een kanttekening is wel op zijn plaats: technisch gezien is Google Maps namelijk nog steeds beschikbaar voor iOS 6, via een speciale web-app. Deze kun je gebruiken door maps.google.com te bezoeken.

Eerder dit jaar bracht Google nog een update uit voor Google Earth, die het mogelijk maakt om steden in 3D te bekijken. Een soortgelijke functie is deel van Apple’s eigen Kaarten-app.

Downloaden: Google Earth (gratis)

Via Tweakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 11:20
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.