Evernote Skitch: tekenen op foto’s nu ook op iPhone

Evernote heeft haar handige fotobewerkingsprogramma Skitch uitgebracht op de iPhone en vernieuwd voor de iPad en Mac. Nieuw is dat je foto's kan voorzien van censuur met pixels.

Skitch tekenen op foto's gratis Evernote iPhoneEvernote heeft een aanzienlijke update uitgebracht voor haar applicatie Skitch. Versie 2.0 van de oorspronkelijke iPad-app maakt de toepassing ook geschikt voor de iPhone. Voortaan kan je ook op de telefoon details op foto’s en screenshots aanduiden met kleuren, vormen en pijlen. Via de servers van de notitie-app Evernote worden de bewerkingen automatisch gesynchroniseerd met de iPad en de desktop, zodat je altijd verder kan gaan met je aantekeningen.

Skitch notes overzicht iPhoneOm Skitch te gebruiken, heb je dan ook een account nodig op de notitiedienst Evernote. Als je daarmee bent ingelogd, zie je een hoofdmenu met groot aangeduid de mogelijkheden van de app: een foto nemen, een foto selecteren, tekenen op een Google Maps-kaart, starten met een leeg vel of een beeld vastleggen vanaf het web en daarmee in de weer gaan.

In de bewerkingsstand van Skitch, zie je rechtsboven in beeld een uitschuifbare knop met daarachter de verschillende functies van het programma. Je ziet er acht kleuren om uit te kiezen, een slider om de grootte mee te selecteren en daar nog links van de bewerkingsfuncties: een pijl zetten, tekst schrijven, een vorm tekenen (zoals een vierkant, cirkel, ovaal of lijn), een markeerstift, een uitsnij-functie en het nieuwe Pixelate-instrument. Vanaf versie 2.0 kan je zowel op de iPad, de Mac als de iPhone selecties op je foto voorzien van grove pixels. Handig als je bijvoorbeeld een persoon of nummerbord van een foto wil censureren.

Skitch palet met optiesDe Nederlandse vertaling van Skitch is nog niet vrij van fouten en dat zie je bijvoorbeeld bij de deeloptie bovenin de balk bij een verwerking. Daar zie je naast de opties e-mailen en bewaren in album, ook ‘openbare koppeling aken’. Daar mist een m natuurlijk, voor de functie waarbij je bewerkingen op een site kan zetten om ze aan anderen te demonstreren. Met de knop Opslaan worden foto’s niet in je iPhone-fotoalbum gezet, maar upload je ze naar je Evernote-server. Je kan de bewerkingen vervolgens raadplegen vanuit Skitch op elk platform, maar ook vanuit Evernote op eveneens de iPhone, Mac, iPad en het web.

Evernote heeft nog meer iPhone-apps in de pijplijn. Eind vorige maand onthulde het bedrijf Evernote Business en Evernote Clearly.

Downloaden: Skitch (gratis, universele app)
Ook genoemd: Skitch voor Mac (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 9:09
Categorie Productiviteit
Onderwerpen aantekeningen, evernote, screenshot, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.