Google Goggles voor iPhone in 2010?

Google werkt hard aan Google Goggles voor de iPhone. Als alles op rolletjes loopt, dan ligt de applicatie nog dit jaar in de App Store.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

google gogglesGoogle werkt hard aan Google Goggles voor de iPhone. Met Goggles kunnen gebruikers foto’s maken van verschillende items, die vervolgens worden geïdentificeerd. Gebouwen, bruggen, streepjescodes, logo’s, teksten, visitekaartjes, boeken, dvd’s: Google probeert ze te herkennen. “We werken hard aan de iPhone-versie en hopen de applicatie voor het einde van het jaar klaar te hebben”, zei Google-ingenieur David Petrou maandag tijdens een conferentie. Petrou kan best wel eens gelijk hebben, want in juni beweerde projectmanager Shailesh Nalawadi dat Google Goggles “binnenkort” op de iPhone beschikbaar zou komen.

Google kondigde de nieuwe dienst Google Goggles in december 2009 aan. Stel, je maakt een foto van het Witte Huis, dan geeft Goggles meteen achtergrondinformatie. Bijvoorbeeld wie de huidige bewoner van het Witte Huis is. En wanneer het Witte Huis is gebouwd. Daarnaast kun je jouw camera richten op een stukje tekst, die Google automatisch vertaalt. En wat als je iemand ziet lopen met een gaaf t-shirt? Even scannen en kopen!

Google Goggles is al een tijdje beschikbaar voor Android-telefoons. Gebruikers zijn verdeeld over de werking van Goggles. Soms is het helemaal raak, en op andere momenten slaat Goggles de plank mis. Zo is er een gebruiker die beweert dat zijn hond volgens Goggles gelijkenissen vertoont met Osama Bin Laden. Kortom, een leuke gadget, maar in principe is net zo handig om een zoekopdracht tekstueel in te voeren.

Goggles voor de iPhone moet objecten beter herkennen om bruikbaar te zijn. Google heeft dit volgens Nalawadi dan ook in de roadmap staan. Hieronder een goed overzichtsfilmpje van wat Goggles te bieden heeft.


Via: iClarified

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:05
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen camera, google, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.