Google Doodle-app voor iPhone bevat ruim duizend doodles

Een onofficiële Google Doodle-app laat ruim 1.000 Google-doodles zien. Sinds 1998 zet Google doodles op de homepage om bijzondere dagen of personen te vieren.

google doodle appGoogle heeft er een gewoonte van gemaakt om op bijzondere dagen een Google Doodle op de homepage te zetten. Meestal is het een kunstig plaatje om bijvoorbeeld een bekende feestdag of de zoveelste sterfdag van een bepaalde persoon te vieren. In een onofficiële app zijn ze nu allemaal te zien. De app belooft meer dan 1.000 Google Doodles te bevatten die wereldwijd te zien zijn geweest op de website van Google. Het icoontje van de app laat nog te wensen over (een onscherpe letter G die niet eens op het Google-logo lijkt), maar het gaat natuurlijk vooral om de plaatjes in de app.

Je kunt filteren op land of op jaartal, waarna je bij elke doodle een toelichting kunt lezen. De leukste doodles voeg je aan je favorieten toe. Google heeft sinds 1998 al doodles op de homepage staan. De eerste verscheen toen Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin naar het Burning Man-festival in Nevada gingen en ze dat kenbaar maakten door een poppetje naast de tweede O in het logo te plaatsen. Twee jaar later kreeg stagiair Dennis Hwang de opdracht om een doodle te maken voor de Franse nationale feestdag op 14 juli. Mensen vonden het zo leuk dat Dennis sindsdien de opdracht kreeg om vaker doodles op de website te zetten. Google kiest bij voorkeur onderwerpen waar niemand zich aan kan storen.

Downloaden: Google Doodle (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 21:25
Categorie Amusement
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.