Gerucht: Apple wil ontwikkelaar Snapguide overnemen

Apple is van plan om de ontwikkelaar van iPhone-app Snapguide over te nemen. Dit vertellen anonieme bronnen aan TechCrunch.

SnapguideApple wil graag de ontwikkelaar van iOS-applicatie Snapguide overnemen. Dit schrijft TechCrunch op basis van meerdere bronnen. Als de verhalen kloppen, zouden de overnameplannen zich nog in een extreem vroeg stadium bevinden: Snapguide mede-oprichter Daniel Raffel stelt namelijk dat zijn bedrijf niet is overgenomen en dat er nog geen overnamegesprekken hebben plaatsgevonden.

Volgens de bronnen zou Apple het bedrijf wel hebben benaderd en er zou een bedrag van 45 miljoen dollar zijn geboden voor de overname. Ook is Apple bezig met een boekenonderzoek naar Raffel en medeoprichter mede-oprichter Steve Krulewitz, aldus de bronnen. Raffel en Apple’s Jonathan Ive zouden zijn gespot terwijl ze samen wat aten.

TechCrunch speculeert dat Apple interesse heeft in Snapguide omdat de app een voorbeeld is van interactieve content in iAd-reclames. Met Snapguide kun je doe-het-zelf-gidsen maken waarmee je andere app-gebruikers kunt uitleggen hoe je bijvoorbeeld iets kunt maken. Bedrijven zouden ook zulke gidsen kunnen maken, waar een iAd-reclame naar verwijst.

Het valt nog te bezien of de overname zal plaatsvinden. Apple heeft in het verleden wel meermaals een app-maker in huis gehaald, waaronder nog onlangs de ontwikkelaar van Color. Geruchten over overnames hoeven alleen niet altijd te kloppen: zo schreef TechCrunch onlangs nog over een overname van WhatsApp door Facebook, wat door die eerste partij een dag later werd ontkend.

Downloaden: Snapguide (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 13:09
Categorie Lifestyle
Onderwerp snapguide

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.