TreinErvaring: iPhone-app toont berichten over Belgische spoor

TreinErvaring is een Belgische iPhone-app waarin je tweets met de hashtag #NMBS kan lezen. Zo zie je info en leuke berichten uit de trein.

TreinErvaring iPhone iPad tweets Belgische treinreizenEen conducteur die via Twitter meldt dat er een zelfdoding heeft plaatsgevonden waardoor de trein vertraging heeft, of een persoonlijke noot van een reiziger die zich ergert aan het ietwat gezette postuur van de passagier naast hem. Beide soorten berichten kom je tegen in de nieuwe applicatie TreinErvaring. De Belgische app indexeert berichten over treinreizen in België via Twitter met de hashtag #NMBS en bevat een stemsysteem om de handigste en leukste tweets naar voren te laten komen.


TreinErvaring overzicht tweets BelgiëZo kan je wellicht in TreinErvaring achterhalen wat de oorzaak van je vertraging is, zonder dat je daarvoor een Twitter-account nodig hebt. Je kan dan ook geen tweets schrijven vanuit TreinErvaring: het is puur een overzicht van andermans berichten over het reizen met de trein.

De applicatie verdeelt ze onder in drie categorieën: All Tweets, Latest en Top. Onder het laatste tabblad vind je de door gebruikers meest gewaardeerde berichten, ongeacht hoe oud ze zijn. Daar heb je niet zoveel aan bij een treinvertraging waar een halve dag later geen sprake meer van is natuurlijk, maar je treft er nu ook al leuke berichten. Een van de populairste Top tweets? “Rechtover me zit een zatte dwerg. #nmbs #terinfo.” Je kan berichten zelf omhoog of weer omlaag stemmen met het groene of rode knop onderaan een bericht. Je ziet het aantal stemmen er meteen naast staan.

Hoe nuttig TreinErvaring in de praktijk is, zal moeten blijken. Het kan maar zo zijn dat meer mensen gaan tweeten met de hashtag juist omdat er zo’n app als dit uit is gekomen. Anders is de applicatie misschien nog leuk voor een grijns tussendoor.

Downloaden: TreinErvaring (gratis, universele app, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 13:50
Categorieën Amusement, Belgische apps
Onderwerpen nmbs, reizen, trein
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.