Gebruikers besteden half uur per dag aan app Mobli

Mobli is een nieuwe sociale media-applicatie voor de iPhone waarmee je foto's in categorieën kan indelen en ze laten zien aan de hele wereld. Gebruikers gebruiken de app een half uur per dag!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mobli voor iPhone iPod touchMobli is een nog niet zo’n bekende iPhone-applicatie waarin je foto’s kan delen met mensen over de hele wereld. De app lijkt op het eerste gezicht niet erg anders dan Instagram en dat is de reden de applicatie aan alle aandacht ontsnapte toen die bijna twee maanden geleden uitkwam. De cijfers die Mobli naar buiten brengt laten echter een verrassend beeld zien: de weinige mensen die op Mobli zitten, gebruiken de applicatie gemiddeld 33 minuten per dag! Een goed moment om even te verdiepen in de foto-applicatie.

Een half uur per dag aan één applicatie besteden is onwaarschijnlijk veel als we met een schuin oog kijken naar het eerder vandaag gepubliceerde onderzoek van Flurry. Zij stellen dat de gemiddelde smartphone-gebruiker gemiddeld 81 minuten per dag aan applicaties besteedt. De meest gebruikte mobiele website is Facebook.com en die slokt gemiddeld 14 minuten per dag op. Als de cijfers die Mobli publiceert op waarheid berusten, mag dus gerust gesteld worden dat de applicatie erg interessant is.

Een nadere blik op de applicatie wijst uit dat Mobli minder te maken heeft met Instagram dan het lijkt. Mobli draait de structuur van Instagram in feite om. In de populaire kleurenfilter-app toon je foto’s aan vrienden die je hebt verzameld in het netwerk en kun je aan de hand van hashtags bij de foto’s meer bezoekers naar je toe trekken. In Mobli koppel je meteen categorieën aan je foto en wordt de foto voor alle gebruikers zichtbaar die in die categorieën kijken. Met de Live-knop op de hoofdpagina van de applicatie zie je bovendien alle foto’s in alle categorieën die net zijn geüpload. De lijst ververst zich realtime. Het andere uiterste is zoeken op foto’s die in de buurt zijn genomen. Omdat Mobli nog niet is aangeslagen in Nederland, staan daar nog nauwelijks resultaten.

Mobli heeft een paar bijzondere mogelijkheden. Zo kun je behalve een tekstcommentaar ook op een foto reageren met een eigen foto die je ter plekke schiet of uit je album komt. De love-knop onder een foto plaatst automatisch de simpele reactie ‘I love it’ en met een ster zorg je ervoor dat een foto in je eigen sectie met favorieten belandt. Leuk en bijzonder is de live-teller van het aantal keer dat een foto is bekeken. We weten niet of delen via Facebook en Twitter ook meetelt in de views, maar we vergaarden binnen een kwartier tijd met een testfoto in de categorie gadgets razendsnel 150 views.

De menu-opties zijn nogal onoverzichtelijk in Mobli. Je hebt er maar liefst zes die meteen in beeld springen in het hoofdmenu: Me, My Feed, Live, Around Me, Popular en Search. Op zich spreken die redelijk voor zich, maar het verschil tussen My Feed en Live is moeilijk zichtbaar. Het blijkt dat de eerstgenoemde alleen zoekt op de categorieën die je zelf hebt aangegeven, al zit er weinig verschil tussen omdat de applicatie automatisch categorieën aanraadt bij het opstarten. Zo worden er ook een aantal personen, waaronder Paris Halton, toegevoegd aan de gebruikers die je automatisch volgt onder My Feed –> Users. Op de My feed pagina kun je als laatste optie ook per kanaal bekijken wat erop is geplaatst. Vanwege de overdonderende opzet zou het zelfs zo kunnen zijn dat gebruikers 33 minuten per dag aan de app spenderen omdat ze hem uit moeten puzzelen.

Overigens zijn de plannen van Mobli ambitieus. In de komende weken moet de applicatie ook uitkomen op Android en BlackBerry.

Downloaden: Mobli (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 10:31
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen fotografie, instagram, sociale media

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.