Facebook rolt Share-knop uit voor mobiele sitebezoekers

Bezoekers van de mobiele Facebook-site kunnen voortaan berichten van vrienden delen in hun eigen tijdlijn met de Share-knop. Tot voorheen was deze enkel te gebruiken op de volledige site.

Facebook ShareBezoekers van Facebook’s mobiele website kunnen voortaan bepaalde berichten van anderen delen met hun vrienden met behulp van de Share-knop. Tot voorheen was je genoodzaakt om Facebook’s volledige site te bezoeken om dit te doen. Facebook zegt dat de optie binnenkort ook in de iOS- en Android-apps beschikbaar zal zijn. De knop kan zelfs gebruikt worden bij sommige gesponsorde reclameberichten op Facebook.

Je kunt in de eerste instantie berichten met links, foto’s, videos en algemene status-updates met je Facebook-vrienden delen. De knop heeft veel gemeen met de retweetfunctie die op Twitter gebruikt wordt. Je zult de mogelijkheid echter niet overal zien staan: is het Facebook-profiel van een vriend zo ingesteld dat niet zomaar iedereen zijn of haar berichten kan lezen, dan kun je ook geen berichten van deze persoon delen.

Hoe lang het zal duren totdat de Share-knop in de apps gebruikt kan worden, is nog niet duidelijk. Toen hij voor het eerst werd ontdekt door Inside Facebook ging men er van uit dat de optie op het moment werd getest, maar het sociale netwerk bevestigde tegenover TechCrunch dat hij gewoon werd uitgerold. Er werd toen enkel gezegd dat app-gebruikers hem “binnenkort” kunnen verwachten.

Downloaden: Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 9:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.