Facebook blokkeert Path na spamklachten

Path mag niet langer je Facebook-vriendenlijst doorzoeken. Facebook heeft Path geblokkeerd, na klachten over spam.

path-vrienden-uitnodigenIn de Path-app is het niet langer mogelijk om Facebook-vrienden op te zoeken en uit te nodigen. Facebook heeft die mogelijkheid geblokkeerd na klachten over spam. Gisteren kreeg de Path-app nog een update, waarin de privacy van gebruikers is verbeterd. Maar daarbij werd niets gedaan aan het spamprobleem: mensen die zich via de app aanmelden bij Path sturen onbedoeld een uitnodiging naar hun Facebook-vrienden, omdat Path de optie standaard aangevinkt heeft. Facebook heeft nu maatregelen genomen, die ze ook al officieel hebben bevestigd. In Path kun je niet langer Facebook-vrienden opzoeken.

Gelukkig biedt de app-update van gisteren een oplossing om dat te omzeilen: je kunt nu ook vrienden zoeken op basis van Twitter- of Gmail-account (zie hierboven). De optie Facebook is verdwenen.

Facebook wil niet zeggen waarom ze de toegang tot de vriendeninterface hebben geblokkeerd voor Path. Maar de kans is groot dat het met spamklachten te maken heeft. Stephen Wainwright is de bekendste klager: hij maakte in een blogposting duidelijk dat al zijn vrienden en familieleden een uitnodiging hadden gekregen om Stephen’s foto’s op Path te bekijken en lid te worden van Path. Path ziet het probleem niet: ze willen dat je een nauw contact met vrienden onderhoudt en daar helpt Path alleen maar bij. Facebook heeft bovendien regels voor ontwikkelaars, waarin staat dat je gebruikers niet mag spammen:

Quality of content: you are responsible for providing users with a quality experience and must not confuse, defraud, mislead, spam or surprise users.

De Facebook-integratie in Path is niet helemaal verdwenen. Je kunt nog steeds inloggen met je Facebook-account en berichten van Path doorplaatsen naar Facebook. Maar het zoeken van vrienden is uitgeschakeld.

Downloaden: Path (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2013, 9:33
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, path talk, privacy, spam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.