De Telegraaf krant: nieuwe krantenapp voor iPhone en iPad

De Telegraaf heeft een app uitgebracht met de naam De Telegraaf Krant. De app bevat kranten in originele opmaak, die je tegen betaling kunt downloaden.

telegraaf iphoneNaast de app De Telegraaf van Service2Media is er nu ook een krantenapplicatie van De Telegraaf zelf aanwezig in de App Store. Uitgegeven door De Telegraaf B.V., dus we mogen er vanuit gaan dat het een officiële app betreft. De app toont de opmaak van de krant, zoals deze dagelijks van de drukpers rolt. Klik je door, dan zie je de afzonderlijke artikelen in de rubrieken, ingedeeld op Buitenland, Binnenland, Financieel, Uitgaan, Radio & TV en dergelijke. Per pagina krijg je de originele opmaak te zien, waarbij je per artikel kunt aanklikken wat je wilt lezen, waarna een voor de iPhone/iPad geoptimaliseerde weergave verschijnt.
Let op: in deze app moet je de krant elke dag als los nummer kopen!

Je betaalt €1,59 voor de app en krijgt daarna elke dag de krant aangeleverd, inclusief regiopagina’s voor Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Bij het opstarten van de app krijg je een lijstje te zien van beschikbare kranten, op dezelfde manier zoals bij de NRC-applicatie is gedaan. Die is overigens ook gemaakt door ontwikkelaar Tupil. Het downloaden van losse edities kost bij NRC steeds €0,79. Bij De Telegraaf lijkt het er ook op dat het downloaden van een krant geld gaat kosten, alleen werkte het koopmechanisme bij mij nog niet tijdens het testen van de app. Eén krant kun je in ieder geval gratis downloaden, maar van de oudere kranten kreeg ik alleen een preview in beeld, met de mededeling dat ik de volledige krant via de Kiosk kan aanschaffen. Er verscheen echter geen koopknop bij het tappen op oude nummers.

Je kunt tot vrijdag 3 september teruggaan met downloaden. Bij elke editie krijg je de krant in schermvullende losse krantenpagina’s te zien, waarbij de tekst te klein is om goed te kunnen lezen. Het is de bedoeling dat je op de interessante artikelen tikt, waarna er een vergrote weergave van het artikel in beeld verschijnt. Er zijn alleen knoppen om het lettertype te vergroten en te verkleinen. Interactiemogelijkheden of koppelingen met sociale netwerken zijn er niet.

De Telegraaf-app van Service2Media is ook nog steeds in de App Store verkrijgbaar. Die heeft niet de typische krantenopmaak maar is wel gratis.

Downloaden: De Telegraaf krant (€1,59)

Tipgever: Nick

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2010, 17:34
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

De Telegraaf krant: nieuwe krantenapp voor iPhone en iPad

De Telegraaf heeft met de app De Telegraaf Krant een nieuwe app uitgebracht om de krant van wakker Nederland op je iPad te kunnen lezen.

telegraaf ipadNaast de app Telegraaf HD is er nu ook een universele krantenapplicatie van De Telegraaf. Beide apps worden uitgebracht door De Telegraaf B.V. en zijn dus officieel. Deze nieuwe app heeft niet de fantasierijke opmaak van Telegraaf HD, maar toont de opmaak van de krant zoals deze dagelijks van de drukpers rolt. Klik je door, dan zie je de afzonderlijke artikelen in de rubrieken, ingedeeld op Buitenland, Binnenland, Financieel, Uitgaan, Radio & TV en dergelijke.
Let op: in deze app moet je de krant elke dag als los nummer kopen!
(meer…)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2010, 17:32
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen ipad, kranten, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.