Brutaal blog VKmag brengt bescheiden app uit

Het weblog VK publiceert zijn grappige filmpjes en foto's in de nieuwste iPhone-app. Gebruikers kunnen foto's en video's bekijken en delen op Facebook en Twitter.

VKmagVolgens het blog zelf mag je VKmag vergelijken met het stoutste jongetje uit de klas. Of dat een predikaat is waar je tegenwoordig respect mee afdwingt is nog maar de vraag, maar de karakteristieke ongein van de website laat zich prima vertalen naar content in een app. Beter laat dan nooit, geldt ook voor deze app die prima werkt om de stevige trek in snackmedia te stillen.

Centraal in de VKmag-app staan de grappige filmpjes en foto’s van de website. Hoewel het blog, dat eerder als Volkomen Kut door het leven ging, best een pittige reputatie heeft, komen er vooralsnog geen berichten of afbeeldingen voorbij die je als schokkend of aangepast kunt ervaren. Wel geldt een leeftijdskeuring van 17 jaar en ouder voor het downloaden en gebruiken van de app.

VKmagDe app heeft weinig functies, maar de essentiële zaken zitten op zijn plek. Sommige grappige foto’s kun je opslaan op je iPhone. Bericht zelf deel je via Twitter of Facebook. Naast de constante stroom updates kun je de dobbelstenen in de bovenste balk gebruiken om een willekeurig bericht voor je neus te krijgen. Overigens hebben we gemerkt dat de content niet precies hetzelfde is als op de website. Daar zijn meer berichten te lezen. Reacties op artikelen staan ook niet in de app.

De content mag dan voor een glimlach en een aangenaam tussendoormomentje zorgen, toch kunnen we niet anders concluderen dat deze app wel wat extra aandacht kan gebruiken. Zo doen de witte ‘kaarten’ met schaduw op een grijze achtergrond een beetje simpel aan. Ook de optie om de advertentiebalk, desnoods betaald, te verwijderen missen we nog. De content zelf mag ook beter aangepast of voorbereid worden op publicatie in de app, want we vinden het onnodig om in de tekst van het bericht te worden geattendeerd op de beschikbaarheid van de VKMag-app voor iPhone en Android. Op de links in een bericht kun je zelfs niet klikken.

VKMAG is niet echt de eerste app van de website. Die eer gaat naar iTake5, een app die een gratis versie en een betaalde versie van €2,69 kent. Deze dragen niet de naam van de site, bevatten inmiddels geen content meer en zijn sinds mei 2010 niet meer bijgewerkt. Zorg dus dat je altijd de nieuwe VKmag-app downloadt, als je de grappen en grollen van dit jolige shocklog weet te waarderen.

Downloaden: VKMAG (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 19:45
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen facebook, humor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.