iOS game-update: gratis spellen 2020 My Country, 2D Archery en BOOM

Het populaire Android-spel 2020 My Country is voor iPhone en iPad uitgekomen en ook 2D Archery en BOOM zijn verslavende gratis iOS-games.

GU WO Boom iPhone iPadDe populaire Android-game 2020: My Country heeft de overstap gemaakt naar de iPhone en iPad en daarmee hebben spelers van Hay Day en Megapolis mogelijk een nieuwe verslaving. Het spelletje laat je niet alleen een stad bouwen, maar ook behoeden tegen allerlei rampen. Zoals overstromende gebouwen en stampende dinosaurussen. Echt. We hebben nog twee potentieel verslavende gratis iPhone-games: boogschieten met 2D Archery en rollen tegen vrienden met Boom.

2D Archery: simpel boogschieten

ICD 2D Archery iPhone iPadEen spelletje dat er simpel uitziet, gratis te downloaden is en ook je moeder meteen kan oppakken. Let op: 2D Archery kan zomaar eens een succesje worden. In het spel kies je uit het niveau Easy, Medium en Hard en heb je een tijdlimiet waarin je zoveel mogelijk punten moet zien te scoren. Dat doe je door de pijlen van je boog in een bewegend doelwit te schieten. Het doelwit beweegt van boven naar beneden, van links naar rechts en wordt zelfs soms teruggetrokken om plaats te maken voor een ander doelwit. Je richt je pijlen op de Angry Birds-katapult manier, gevisualiseerd met een streep in beeld. Je hoeft die streep gelukkig niet helemaal onderin beeld te trekken waar de boogschutter staat. Dat mag ook gewoon in het midden. We hebben niet het gevoel dat we echt controle hebben over hoe de pijlen vliegen, wat het niet al te makkelijk maakt om de bewegende doelwitten te raken. Maar juist die moeilijkheidsgraad en het idee dat je de besturing nog onder de knie moet krijgen, kan maar net de kracht zijn van 2D Archery.
Downloaden: 2D Archery (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Boom!: Scheuren tegen vrienden

GU WO Boom iPhone iPad headerAls we het over leuke gratis spelletjes hebben! Boom! ziet er niet zo simpel uit als 2D Archery… maar hee, de succeswegen van de App Store zijn ondoorgrondelijk. Boom verdient een succesje als het aan ons ligt. Het gratis spelletje plaatst je in de schoenen van een groen Barbapapa-mannetje dat rijdt in een band. Met enkel knoppen naar links en rechts in de uithoeken van het scherm, haal je op elk van de 81 levels maximaal drie medailles voor verschillende missies. Vaak moet je in ieder geval een level binnen de tijd halen of alle munten verzamelen. Je kan een level meermaals spelen om de medailles bij elkaar te verzamelen, maar het leukste is om vrienden uit te nodigen. Net als in Wordfeud en Draw Something kan je vrienden uitnodigen en kan je daar om de beurt tegen spelen. Jij zet een prestatie neer op een level en laat een vriend (via Facebook of je contacten) een tegenprestatie neerzetten, en zo houd je elkaar lekker bezig. Ondertussen kan je met verzamelde munten kloffies kopen voor personages om je te onderscheiden van je tegenstanders. We weten niet of er ergens een moment komt waarop je eigenlijk wel moét betalen om van Boom te genieten, maar je kan er gratis in ieder geval even mee uit de voeten.
Downloaden: Boom! (gratis, universeel, iOS 4.3+

GU WO BOOM in het water vallen iPhone

Trailer van de Dag: 2020 My Country

GU WO 2020 My Country screenshotWe vinden het ene gratis spel vandaag niet minder dan de ander, maar op moment van schrijven heeft slechts een van de drie games een trailer. En dus is 2020 My Country de Trailer van de Dag. Als je het over potentiële successen hebt, zeg. In de toekomstvariant van My Country bouw je volgens een bekende formule een stad uit en zet je arbeiders aan het werk om inkomsten te genereren, maar het spel heeft wat leuke plussen ten opzichte van gratis concurrenten als Megapolis. Het ziet er allereerst overzichtelijker en vrolijker uit. Beter afgewerkt ook, met meer detail en een levendigere wereld. Daarnaast houd je je niet alleen bezig met het bouwen en beheren van banen, maar duik je als het ware ook in de gebouwen. Als je een gebouw neerzet, dien je bijvoorbeeld items bij elkaar te sparen in andere gebouwen. En als je persoon eenmaal aan de slag gaat, sluit je contracten af en kan je investeringen doen en klussen aannemen om meer geld in het laatje te brengen. 2020 My Country heeft ontzettend veel soorten eenheden die je kan aanvullen met in-app aankopen, maar in het begin van het spel zwemmen we nog in de munten, energieflitsen en meer. Dat kan wel eens veranderen: het spel legt de nadruk op allerlei rampen die je moet bestrijden met behulp van je arbeiders. Waarbij cadeaus van Facebook-vrienden weer bij kunnen helpen natuurlijk. Het is allemaal een beetje inwisselbaar, maar wel uitstekend formulewerk, dit 2020 My Country.
Downloaden: 2020: My Country (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 18:50
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.