Officiële Eurovisie Songfestival 2013 iPhone-app uitgekomen

Het Eurovisie Songfestival 2013 heeft een officiële iPhone-app van de TROS en andere omroepen: Eurovision Song Contest.

Eurovision Song Contest iOSIn samenwerking met andere Europese omroepen heeft de TROS een officiële iPhone-app voor het Eurovisie Songfestival 2013 uitgebracht. Eurovision Song Contest is uitgevoerd in verschillende talen waaronder Nederlands en blikt vooruit op de liveshows waarvan de eerste op 14 mei wordt uitgezonden. Je kan de 39 nummers kopen vanuit de app en ziet een tijdlijn met nieuws rond alle deelnemers en liedjes.

De app wordt vooral interessant tijdens de halve finales van het songfestival op 14 en 16 mei, en de finale op 18 mei. Nu tellen grote klokken nog af naar de uitzendingen, maar tijdens de shows wordt die sectie in de app verrijkt met songteksten en artiesteninformatie. Daarna wordt de app een must voor de fan en kan kan je stemmen en de resultaten bekijken vanuit de app.

De applicatie heeft een bijzondere uitstraling die je misschien niet helemaal verwacht. De tekstvakken zijn zwart en bevatten witte tekst, en de achtergrond is opgeleukt door sterrenhemels. De tekst is ondanks de kleurstelling goed te lezen, al mocht het lettertype wat groter. Belangrijker om te melden is dat de nieuwsartikelen Engelstalig zijn, en dus een vreemde eend in de bijt vormen ten opzichte van de app zelf, waarvan de menu’s en bijvoorbeeld de algemene informatie over het songfestival wel in het Nederlands zijn.

Eurovision Song Contest iPhone app nieuws Eurovision Song Contest iPhone dagen

Muziek of muzieksamples beluisteren van de 39 nummers is er niet bij in de app. Je kan wel kijken hoe de liedjes van de landen heten en de nummers kopen in iTunes, maar ook daar is een deel afgeschermd en alleen te horen als je het album koopt. Niet echt een handreiking naar de Songfestivalfan.

Downloaden: Eurovision Song Contest (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 20:30
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen songfestival, tros

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.