Apple past algemene voorwaarden iTunes en App Store aan (update)

Apple heeft nieuwe algemene voorwaarden in de iTunes Store beschikbaar gesteld. Deze voorwaarden gelden ook voor de App Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store voorwaardenApple heeft de algemene voorwaarden van de iTunes Store aangepast. Grote verschillen lijken er niet te zijn: Apple meldt in de voorwaarden voortaan dat het mogelijk is om eerder aangeschafte content te downloaden op een andere computer of iDevice, tenzij deze optie door de gebruiker is beperkt. Het is al langer mogelijk om een eerder gekochte app opnieuw te downloaden op een ander iOS-apparaat: je kunt een beperkt aantal apparaten machtigen om je aankopen te downloaden. De nieuwe voorwaarden lijken te zijn geschreven om dit te beschrijven.

Apple stelt zelf dat letterlijk het volgende is aangepast:

We hebben melding gemaakt van het feit dat het mogelijk is om een nieuw type eerder aangeschafte content tevens te downloaden op bepaalde andere computers en apparaten, als dienst aan u, met inachtneming van regels dit het soort apparaten waarop u de content opnieuw kunt downloaden beperken.

Apple heeft het over “een nieuw type eerder aangeschafte content”. Dit kan slaan op iets dat nog niet in de App Store of iTunes Store beschikbaar is, om zo toekomstige plannen alvast in te dekken. Het zou ook kunnen gaan om een enigszins vage verwoording.

Apple past wel vaker de iTunes-voorwaarden aan. Vaak slaat zo’n verandering op een al bestaande functionaliteit, die wellicht nog niet goed genoeg beschreven werd in de documentatie. Bij het accepteren van nieuwe voorwaarden staat altijd bovenin beschreven wat er precies is aangepast. De voorwaarden voor iTunes slaan ook op de App Store. Probeer je een nieuwe app te downloaden of een bestaande te updaten, dan word je gevraagd de wijzigingen te accepteren.

Update: De nieuwe voorwaarden zouden wel eens kunnen slaan op de iTunes in the Cloud-functie: de optie ‘gekocht’ lijkt onder andere in iTunes en op Apple TV’s te verschijnen, waardoor je makkelijker toegang hebt tot eerder aangeschafte films. In Frankrijk beginnen televisieseries voor het eerst in de iTunes Store op te duiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 15:09
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, itunes, voorwaarden

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.