Depart: iPhone-app met acties op locatie krijgt update

Depart, de iPhone-app die handelingen in apps kan activeren als je op een locatie bent, is bijgewerkt met afstandsbepaling en bugfixes.

Depart iPhone iPod touchDepart, de onlangs besproken iPhone-app waarmee je acties in andere applicaties kan activeren als je op een bepaalde locatie bent, is voorzien van een eerste update. Die zorgt ervoor dat je voortaan zelf de afstand kan bepalen waarop een actie wordt uitgevoerd. Zo hoef je niet langer op enkele meters nauwkeurig binnen een locatie te zijn om de iPhone te laten overgaan tot een handeling: je kan nu kiezen uit 50, 100, 150 of 200 meter. Ook zijn er verschillende fouten uit de app gehaald.

Fouten die nodig uit Depart gehaald mochten worden, gezien de score van 1,5 sterren in de Nederlandse App Store. Er zijn bugfixes voor het niet pakken van een locatie nadat je het intypt, het vastlopen bij het opstarten onder iOS 5 en vastlopen als er geen openbaar vervoer-aanwijzingen worden gevonden. Dat je die niet vindt is overigens niet zo raar; het opstarten van openbaar vervoer-informatie op locatie is alleen geschikt voor enkele Amerikaanse steden. Daar is in deze update Washington DC bij gekomen. Mocht er overigens nog een vastloper zijn in versie 1.1, dan biedt de app nu een support-actie om je feedback te verzenden.

Depart hoofdscherm actiesDepart 1.1 heeft een nieuwe actie toegevoegd aan het arsenaal uit te voeren acties: als je nu op een locatie komt, kan de app de Herinneringen-app openen op het scherm waarmee je een nieuwe taak invoert. Depart op iPhone biedt vooralsnog een lijst met acht categorieën acties die je kan selecteren: e-mail, muziek, herinneringen, sociale netwerken, systeem, openbaar vervoer, weer en web. Welke acties je allemaal kan activeren, lees je in onze uitgebreide impressie van Depart voor iPhone.

Een volgende update die wat ons betreft nodig is in Depart, is de overstap van Apple Maps naar Google Maps. En die is dringend. Bij het zoeken op locaties om een actie uit te voeren, vindt Apple Maps nog steeds locaties waar je absoluut niét naar op zoek bent, of Apple Maps vindt helemaal geen gepaste resultaten en zoomt volledig uit. Van Google Maps is bekend dat de dienst veel beter is in het vinden van (logische) locaties.

Downloaden: Depart (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 9:13
Categorie Productiviteit
Onderwerpen gps, locatie, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.