Delicious presenteert smakelijke groenterecepten in iPad-app

Culinair tijdschrift Delicious heeft een iPad-app uitgebracht waarin groente-recepten op een smaakvolle manier worden gepresenteerd.

Delicious GroenteWie zich interesseert voor culinaire magazines, moet bekend zijn met het Nederlandse tijdschrift Delicious. Uitgever Sanoma heeft nu ook een iPad-app uitgebracht waarin de content op interactieve manier wordt voorgeschoteld. In de algemene Delicious-app, door uitgever Sanoma zelf hip neergeschreven als “delicious.” met kleine letter en een puntje, is het eerste hoofdstuk gewijd aan groente.

Hoewel het gesproken voorwoord van hoofdredacteur Makkie Mulder onbedoeld grappig overkomt door recepten van andijvie, rabarber en asperges en tuinbonen aan te prijzen, is de inhoud vooral smaakvol. Delicious voelt meer als een interactief magazine dan een volwaardige app. Het bladeren door de mooie foto’s met suggesties voor gerechten werkt prima. Op het hoofdbeeld zie je korte informatie over de bereidingstijd en de voedingswaarde. Veeg je de oranje flap omhoog, dan krijg je het volledige overzicht van de ingrediënten en de bereiding. Door op het plusteken te tikken verschijnt variatietip voor de geselecteerde groente.

Delicious GroenteMet de gratis groente-editie kun je drie recepten bekijken. Voor €2,69 haal je de volledige content binnen met in totaal 25 groenterecepten. Deze kun je overigens al in een klein formaat in de app bekijken zonder te betalen, al mis je dan de informatie om het daadwerkelijk te bereiden. In de betaalde app kun je ook de juiste pagina oproepen via een foto-overzicht.

Vooral de presentatie van deze Delicious-app maakt veel indruk. Van de foto’s krijg je meteen trek en de tekst is mooi gepresenteerd. Het voorpret- en proefgevoel van het tijdschrift wordt dus goed doorgetrokken naar de app. Toch is het gebodene wat mager vergeleken met andere apps. Als het je vooral om de informatie gaat, zijn er genoeg apps zoals Evernote Food en Fotokookboek die veel meer informatie bieden. De aanschafprijs van €2,69 voor 25 groente-gerechten is niet bijzonder voordelig. Om inspiratie op te doen kan de app zeker door de beugel.

Downloaden: Delicious (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 18:44
Categorie Eten en drinken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.