iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 3-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Die With Me
Onze app van de week is deze keer een wel heel bijzondere. Die With Me is een chatroom die alleen openstaat voor mensen met een batterijstatus onder de 5%. Gemaakt door Dries Depoorter, waarvan je uit de naam al kunt afleiden dat het waarschijnlijk een Belg is. En dat klopt: Depoorter is mediakunstenaar en freelance conceptbedenker. Hij studeerde Media Arts in Gent en heeft nu deze heel aparte app bedacht.

Het idee dat je batterij binnen een paar minuten uitgaat leidt misschien wel tot heel andere ontboezemingen. “We wilden iets positiefs doen met een bijna-lege batterij”, aldus Depoorter. “Nu zien we blije mensen met een bijna lege batterij, praten over bijna lege batterijen. We hebben zoveel plezier gehad om dit te maken”.

In de app vind je een chatroom met eerdere berichten. Je vult een nickname in, waarmee je herkenbaar bent in de app. Je geeft dus niet je echte naam op, maar bent anoniem. Naast de nicknames van de aanwezige gespreksgenoten zie je de batterijstatus, zodat je ongeveer kunt inschatten hoeveel tijd je hebt om een gesprekje aan te knopen. Vervolgens is het een kwestie van klagen en kletsen met lotgenoten, die over een paar minuten of seconden offline zullen gaan waarna het contact (waarschijnlijk) voor altijd verdwijnt. Het aanvankelijke idee was om van Die With Me een soort dating-app te maken, zodat je na een lege batterij samen iets leuks kunt doen. Maar dat is het uiteindelijk niet geworden.

Depoorter presenteerde zijn idee voor ‘Die With Me’ al in 2016 op het IDFA-festival in Amsterdam. Afgelopen november volgde de eerste versie maar daarna moest de app nog goedgekeurd worden. Dat bleek een flinke klus, want net toen de app werd ingediend speelde het nieuws dat Apple opzettelijk de performance van oudere iPhones terugdraaide. Apple wild niets te maken hebben met een app die benadrukt dat je batterij bijna leeg is. Uiteindelijk is het toch gelukt om Die With Me in de App Store te krijgen.

AudioStretch

AudioStretch vertraagt muzieknummers en video’s zodat je gemakkelijker muziek kunt leren spelen of een transcriptie kunt maken van een video. AudioStretch is uniek omdat het als een van de weinige apps ook met video werkt. Je kunt een muzieknummer op elke gewenste snelheid terugspelen, zonder dat de pitch wordt aangepast. Ook kun je juist wel de pitch veranderen maar de snelheid niet. Of allebei. Je krijgt in de app de audiogolven in beeld, zodat je makkelijk naar de juiste positie kunt scrubben. Voor YouTube-video’s zul je de video wel eerst lokaal op je toestel moeten hebben.

Zoek je een soortgelijke app, dan kun je ook eens naar Capo touch (link) kijken.

Fuse

Fuse is een alles-in-een-app om je huis te bedienen. Het werkt met Apple HomeKit-apparaten, Apple TV’s, Sonos-speakers, Chromecast en meer. Alles vanuit een fraai gemaakte app. Je krijgt meteen ook de albumhoezen te zien als je muziek afspeelt en de kleuren worden afgestemd op wat er op dat moment op het scherm te zien is. Bedien je Apple TV, stuur muziek naar je Sonos en bekijk je HomeKit-apparaten in een kaartinterface waardoor je makkelijk kunt bladeren. Het werkt met lampen, deursloten, ventilatoren en thermostaten. Om met de Apple TV te gebruiken moet je wel thuisdeling hebben ingeschakeld.

It’s Full of Sparks

Noodlecake Studios is een bekende naam in de App Store. In deze nieuwe 3D-platformer speel je als een rotje. Je gaat 80 levels spelen, waarin je obstakels moet ontwijken, kleuren moet omkeren en door het water moet om te zorgen dat je lont uit gaat. Zodra het vonkje is aangestoken begint te klok te lopen. Probeer de finish te halen binnen de tijd in deze mooie platformgame.

In deze game gaat het erom dat je The Old One bereikt, een legendarisch rotje dat nooit is aangestoken. Met de originele soundtrack heb je zeker een hoop plezier, terwijl je ondertussen probeert te springen, vliegen, klimmen en duiken.

Food Pals

Het is alweer vier jaar geleden dat ontwikkelaar Kevin Ng de gigantische hit Impossible Road maakte. Tegelijkertijd werkte hij aan de platformer Food Run (zie filmpje). Dat werd niets, maar het idee bleef hangen in het hoofd van Ng. Nu heeft hij een compleet nieuwe versie gemaakt: Food Pals.

Food Pals is een leuk uitziende endless runner met 38 levels, geen advertenties en ook geen in-app aankopen. Je verzamelt alle sterren terwijl je aan het rennen en springen bent. Alles draait in deze game natuurlijk om karakters die eruit zien als voedsel en ook je vriendjes zijn voedingsmiddelen (vandaar de naam Food Pals).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2018, 13:04
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.