iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 2-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

Antihero

Ken je Antihero al van Steam? Dan kun je met deze game meteen beginnen te spelen. Voor alle anderen heeft Antihero van Versus Evil nog een korte introductie nodig. Dit is de beste game die we sinds de jaarwisseling hebben gezien. Ontwerper Tim Conkling tekende voor de graphics in dit bordspel, dat erom draait een briljante meesterdief te worden. Leuk voor fans van Card Thief (link) of Steamworld Heist (link).

Je bent de baas van een dievengilde in het Engeland van de Victoriaanse tijd. Jouw taak is om de slechtste mensen te ronselen om de stad over te nemen. Het lijkt misschien of je zo snel mogelijk je vijanden uit de weg moet ruimen, maar Antihero gaat dieper. Als Master Thief ga je inbreken om goud te verzamelen, waarmee je nieuwe bendeleden kunt inhuren. Je ontvangt ook lantaarns waarmee je verschillende upgrades kunt kopen. Je hebt genoeg te doen, moet slimme strategieën ontwikkelen en dat alles in een mooie grafische stijl. Aanrader voor de koude winteravonden in januari, als het te koud is om naar buiten te gaan!

Parenting Hero

Voor (jonge) ouders kan het soms lastig zijn om met emoties van kinderen om te gaan. Wat doe je als je kind depressief is, een vervelende ervaring heeft meegemaakt of gepest wordt door klasgenoten? De app Parenting Hero probeert ouders handvaten aan te geven hoe met lastige situaties om te gaan.

Parenting Hero

De app is gemaakt door Joanna Faber en Julie King, bekend van het survivalboek ‘How to Talk So Little Kids Will Listen’ (verkrijgbaar via Bol.com) en is bedoeld om de communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren. Ook krijg je een betere relatie met je kids, terwijl je toch niet over je heen laat lopen. De gids laat je met rollenspellen oefenen met lastige situatie. Van het boek zijn 3 miljoen stuks in 30 talen verkocht, dus deze app zal ongetwijfeld ook weer een succes worden.

7Mind

Ben je gek op de 7 minute workout, dan zie je een 7 minuten durende meditatiesessie misschien ook wel zitten. Met 7Mind kan dat. Met deze app werk je 7 minuten per dag aan je mindfulness met no-nonsense oefeningen. Je kunt daarbij kiezen uit een specifiek doel zoals geluk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling of leidinggeven.

7Mind app

De sessies zijn ontwikkeld in samenwerking met Prof. Dr. Tobias Esch, een expert op het gebied van body & mind geneeskunde en voormalig hoogleraar aan de Universiteit van Harvard. “Je kan net als bij een spier de controle over gedachten en gevoelens trainen,” beloven de makers van 7Mind. “Door het trainen wordt bijvoorbeeld stress verminderd en gevoelens van geluk verhoogd, en dat al slechts met een paar minuten meditatie per dag.”

7Mind is van oorsprong een Duitstalige app, maar met hulp van Brigitte van Baren is er nu ook een Nederlandstalige versie. We hebben de app meteen opgenomen in onze lijst met meditatie- en mindfulness-apps.

Pixel Art Color

Geef maar toe: je vind kleurboeken eigenlijk stiekem best leuk. Maar je zoekt ondertussen wel weer naar iets nieuws, na het inkleuren van de zoveelste mandala. Pixel Art Color by Number is de app die je zoekt: dit is een kleurboekenapp waarbij je pixel art inkleurt. Lekker relaxen of je concentratie aanscherpen met tientallen pixel art-plaatjes.

Pixel Art Color by Number

Je kunt je werk delen met anderen en het is geschikt voor kinderen en volwassenen van elke leeftijd. Het kost zelfs helemaal niets. In de toekomst heeft de ontwikkelaar nog meer plaatjes en functies gepland. Kleur je een keer buiten de lijntjes, dan is er niets aan de hand want er zit een undo- en redo-functie in.

Mr. Pillster

Zoek je nog een app om je pillen in te nemen, dan denken de makers van Mr. Pillster iets geschikts te hebben ontwikkeld. Geef de dosering en het tijdstip van de medicatie aan en Mr. Pillster gaat je tijdig waarschuwen. Mis je een pil, dan is dat te zien in de app. Ook kun je medicijnen uitstellen tot een moment dat het wel uitkomt. Ook kun je aangeven hoe vaak je je pillen moet slikken en de app bepaalt dan het meest geschikte tijdstip. Alleen op bepaalde dagen medicijnen slikken kan ook. En met de app kun je de medicijninname van het hele gezin in de gaten houden. Zit ook een Apple Watch-app bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.