iOS game-update: Running With Friends, Impossible Road en Mosaique

Vandaag in de iOS game-update: Zynga's oneindige renspelletje Running With Friends, het artisitieke alternatief Impossible Road en het rustgevende puzzelspel Mosaique.

Impossible RoadIn Nederland is het vandaag Hemelvaart, maar iOS-ontwikkelaars trekken daar helemaal niks van aan. Het is namelijk ook gewoon donderdag, de dag waarop de App Store tjokvol met nieuwe games komt te staan. Zo is vandaag onder andere Running With Friends opgedoken, een renspelletje waarmee gamesgigant Zynga de concurrentie lijkt aan te gaan met het geroemde Temple Run. Een regelrechte kloon is het alleen niet: de game heeft een paar sociale haken om de boel interessant te maken. Wij zijn onder de indruk.

Mosaique: rustig puzzelen

MosaiqueMosaique is een sfeervol puzzelspelletje waarin je het level moet legen door blokjes van dezelfde kleur tegen elkaar aan te duwen. Het geheel voelt gelijk al als Tetris aan, maar onderscheidt zich op een heel erg relevante manier: in Mosaique hoef je zelden te haasten. Er zijn geen blokjes die langzaam naar beneden vallen of een timer die aangeeft hoe lang je nog mag doen over een level, waardoor je rustig de tijd kunt nemen om de juiste oplossing te vinden. Lukt een level niet? Dan druk je op de terugknop om je stappen terug te draaien. Mosaique is een zee van rust in de hectiek die veel andere iOS-spellen met zich meebrengen. Het feit dat de game ook nog eens heel fraai is vormgegeven, maakt Mosaique voor ons alleen maar leuker om eventjes tussendoor op te starten.
Downloaden: Mosaique (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Running With Friends: oneindig renspelletje van Zynga

Running With FriendsBij het verschijnen van Running With Friends dachten we heel eventjes dat Zynga een hardloop-app had uitgebracht, maar niets is minder waar. Runs With Friends is een renspelletje in de sfeer van games zoals Temple Run, waarin je zo lang mogelijk moet blijven vluchten van een jou volgende stier. Ditmaal jaag je echter niet op die ene hoge score, maar neem je het direct op tegen een van je vrienden. Je start een potje met een Facebook-vriend en hebt drie beurten de tijd om de langste afstand te rennen. Degene die twee van de drie ronden wint, mag zichzelf de winnaar van het potje noemen. Running With Friends is asynchroon, wat betekent dat jij en je vrienden zelf kunnen bepalen wanneer jullie een nieuwe beurt rennen. Zodra je tegenstander een score heeft neergezet krijg je een pushnotificatie die je meldt dat je weer aan de beurt bent.
Downloaden: Running With Friends (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Impossible Road

Impossible Road 2Ook Impossible Road mag zich onder het renspelletjesgenre scharen, maar dat zou je na het bekijken van de trailer wellicht niet zeggen. De sfeer die van de game afdruipt doet namelijk meer denken aan een artistiek indiespelletje dan een leuke, luchtige highscoregame. Je moet een bal rollend zien te houden op een eindeloze baan in de lucht, door sprongetjes te maken en bepaalde kanten op te duwen. Je hoeft je daarom niet te richten op obstakels, maar bent juist alleen maar bezig met de weg waar je overheen moet bewegen. Impossible Road was leuk genoeg om ons eventjes bezig te houden, maar we geven gelijk toe: de game laat geen revolutionaire dingen zien. Hoe lang je hier plezier mee hebt, hangt af van jouw obsessie met highscores.
Downloaden: Impossible Road (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013, 19:08
Categorie Games
Onderwerpen hardlopen, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.