iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 4-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: DJM-REC

Als je een amateur dj bent en je bent in het bezit van de juiste mixer, dan kun je al je dj-acties met deze app eenvoudig opnemen. De app is dus ideaal om livesets mee op te nemen, wat van pas kan komen bij je volgende feestje. Als je live je dj-kunsten met je publiek wil delen, dan kan dat ook door een livestream te starten via YouTube, Facebook of Periscope. Dat kan rechtstreeks vanuit de DJM-REC-app, dus je hoeft de app van Pioneer niet te verlaten. Met allerlei audio-opties pas je het geluid gewoon in de app aan.

Om de app te kunnen gebruiken, heb je wel een juiste mixer met een digitale send/return-poort nodig. Dit werkt onder andere met de mixers van Pioneer, zoals de DJM-TOUR1 en DJM-450. Je hoeft slechts één kabel aan te sluiten om aan de slag te gaan en je mixen op te nemen. De app bevat een testversie van dertig dagen, maar daarna moet je de volledige app van €10,99 aanschaffen.

[/ic_row]

DJM-REC met mixer.

Momus Meme Studio

Het internet staat er vol mee: filmpjes van Donald Trump, een bekende filmscène of andere grappige beelden, voorzien van een pakkende tekst. Deze memes worden te pas en te onpas gebruikt om een grappige situatie aan te duiden, vooral op Facebook, Twitter en internetfora. Met de Momus Meme Studio maak je deze memes helemaal zelf, waarna je ze makkelijk kunt delen. Je vindt er allerlei templates van populaire plaatjes en filmpjes, zodat je er zelf je teksten bij kan verzinnen. Veel bestaande memes zijn in het Engels, maar met Momus Meme Studio maak je ze ook gewoon in het Nederlands.

Farrago

Rogue Ammoeba is een bekende Mac-ontwikkelaar die gespecialiseerd is in audio-apps. Met Farrago heeft hij een zeer nuttige soundboard-app gemaakt, waarin allerlei soundbites en geluidseffectjes in zitten. Je kunt met de app ook zelf je opnames maken en deze eenvoudig achter elkaar afspelen. Farrago komt goed van pas als je zelf een podcast maakt, omdat je met een klik op je muis een geluidsbestandje afspeelt. Alle fragmenten worden in een rasterweergave getoond die je zelf kan indelen, zodat je snel het juiste bestand vindt. De app is gratis te downloaden en kun je dan gratis proberen. Na twintig keer afspelen worden geluidsfragmenten in een lagere kwaliteit afgespeeld. Wil je volop gebruik blijven maken van de app, dan ben je nu met korting zo’n $40 kwijt.

Farrago Soundboard.

Je downloadt Farrago van de website van de ontwikkelaar

Workout Sessions

De nieuwe app Workout Sessions pakt de gegevens uit de Gezondheid-app en zet al je workouts op een overzichtelijke manier op een rij. Je bekijkt alle gegevens per week en door op een specifieke week te tikken bekijk je de individuele workouts. Hier staan dus ook de workouts bij die je met de Apple Watch gedaan hebt. Het leuke aan de app is dat je kan aangeven waar je naar de sportschool gaat. De app kan zo automatisch bijhouden wanneer je in de sportschool bent (je moet hier wel altijd toestemming tot je locatie voor geven), waardoor deze info ook in de app meegenomen wordt. Of je daadwerkelijk actief bezig geweest bent in de sportschool, is natuurlijk aan jou.

Workout Sessions.

Portrait Mode Plus

Ondersteunt jouw iPhone de portretstand, dan kun je deze app gebruiken om meer uit je foto’s te halen. Je kunt met de app het aandachtspunt van de foto aanpassen, zodat de focus anders komt te liggen. Ook pas je de waas van de achtergrond aan, zodat je zelf in de hand hebt hoe het eindresultaat van je foto eruit ziet. Er is ook een kleurenstand, waarmee je de kleur van een deel van een foto aanpast. En met de Background Mode pas je zelfs de complete achtergrond aan. Let er dus op dat je voor deze app een iPhone 7 Plus, een iPhone 8 Plus of een iPhone X nodig hebt. Heb je een gewone iPhone 7 of 8, dan kun je alleen foto’s bewerken die oorspronkelijk op de Plus-toestellen gemaakt zijn.

Portrait Mode Plus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.