iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 10-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Thunderly

Thunderly zorgt ervoor dat je over de hele wereld kunt kijken waar het onweert. Dit lijkt misschien een wat vreemde insteek voor een app, maar er zijn genoeg mensen die het leuk vinden om gefascineerd naar de hypnotiserende animaties in de app te kijken.

De app toont een wereldbol waar je als het ware overheen kunt vliegen en waarbij je kunt zien op welke plekken van de aardbol het dag of nacht is. Ook is te zien waar het op dat moment onweert en hoe zwaar het onweer is.

In de app geef je aan of het bij jou in de buurt onweert, zodat anderen daar ook van op de hoogte zijn. Je kunt dit doen door eerst aan te geven dat er een flits is geweest en vervolgens aangeven wanneer het dondert. De app berekend dan zelf hoever het onweer van jou verwijderd is en schat op basis daarvan de locatie. De app leidt dit onder andere af uit de windrichting. Ook goed om te weten: de app kost helemaal niks.

The Sims Mobile

De Sims zijn terug met een nieuwe game voor iOS. The Sims Mobile lijkt erg veel op de Sims 4, dat te spelen is op Mac en PC. In de game maak je een eigen personage, dat een eigen leven gaat leiden. Hij of zij gaat aan het werk en maakt vrienden of richt een eigen huis in met meubels, net als in het normale leven. De game is gratis te spelen, maar om meer mogelijkheden te krijgen in het spel zul je in-app aankopen moeten doen.

HomePass

HomePass is een app waarmee je makkelijk de codes van je nieuwe Homekit-accessoires kunt bewaren, zodat je de verpakkingen niet langer hoeft te bewaren. Wanneer je één Homekit-accessoire in huis hebt, zal het nog niet zo’n groot probleem zijn, maar wanneer je een huis vol hebt hangen met spullen wordt het toch een ander verhaal. Deze app bewaart alle codes voor je zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden. Lees ons uitgebreide HomePass-artikel over deze app.

HappiMe

HappiMe is een app die je helpt bij het krijgen een positievere mindset. Door gebruik te maken van audio, video, tekst en games hopen de makers dat je meer zelfvertrouwen krijgt en beter in het leven staat. Er zijn drie versies van de app: één voor kinderen, één voor tieners en één voor volwassenen. Ook heeft de app een 30 dagen challenge. Wanneer je de app dertig dagen lang gebruikt kun je punten verdienen. Hoeveel punten je verdient hangt af van de dingen die je in de app doet.

Sunlit

Sunlit is een app waarmee je foto’s kunt plaatsen op een WordPress-website of Micro.blog. Versie 1.0 van deze app is ooit ontstaan ten tijde van App.net, een sociaal netwerk dat een alternatief wilde zijn voor Twitter. Nu zijn ze terug in versie 2.0, met een heel nieuwe insteek.

In Sunlit voeg je makkelijk een aantal foto’s met een korte beschrijving toe aan je verhaal, waarbij je ze eerst kunt bewerken en voorzien van filters. Ook kun je inspiratie opdoen via Discover. Voeg een titel, beschrijving, locatie en datum toe aan het verhaal dat je wilt delen en je bent klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.