iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 9-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Gifski
Gifski is een app voor de Mac die het mogelijk maakt om video te converteren naar GIF. Dit is niet nieuw, maar wat Gifski bijzonder maakt is dat het een nieuwe manier van converteren gebruikt. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit GIF. Het probleem met GIF-bestanden is dat ze maar 256 kleuren kunnen bevatten; hierdoor zien ze er vaak niet zo mooi uit. Dit doet Gifski dus anders.

Het algoritme van Gifski behandelt gifjes eigenlijk als filmpjes. Dit houdt in dat niet ieder frame hard naar 256 kleuren wordt omgezet, maar dat de frames die op elkaar lijken een net iets anders kleurenpalet krijgen. Hierdoor lijkt het alsof er veel meer kleuren gebruikt worden. Verder is de Mac-app vrij eenvoudig en alleen gericht op het omzetten van video naar GIF. Je sleept een video naar de app, kiest een resolutie en begint met converteren. Verder kun je niets veranderen wat instellingen dus om bijvoorbeeld de video in te korten heb je nog steeds een video editor nodig.

Vero

Vero is een nieuw social media platform dat de afgelopen week explosief is gegroeid. Een dag later bleken veel mensen alweer te zijn afgehaakt, omdat ze ontdekten dat Vero is opgericht door de omstreden Libanese miljardair Ayman Hariri, zoon van de voormalige premier Rafik Hariri. Ayman was directeur was een Saoedisch bouwbedrijf dat in 2017 failliet ging. Zeker tweeduizend arbeiders bleven zonder salaris en in armoede achter in de woestijn.

Mocht je het toch willen proberen, dan kan dat, al moet je er rekening mee houden dat opzeggen van je account niet zo heel makkelijk is. Het platform heeft iets weg van Instagram. Vero geeft je de mogelijkheid om foto’s, boeken, films en plaatsen te delen. Wanneer je een bericht wilt plaatsen krijg je een keuze met wie je het bericht wil delen. Hier kun je kiezen uit vier groepen: goede vrienden, vrienden, bekenden en volgers. Op deze manier hoef je niet elk bericht met iedereen te delen. In tegenstelling tot andere social media zoals Instagram en Facebook is de feed van Vero chronologisch en zal er ook geen reclame tussendoor komen.

Part Time UFO

Je kent de machines op de kermis waarschijnlijk wel waarbij je met een grijparm een knuffel moet pakken. Dit spelletje lijkt daar een beetje op. Part Time UFO begint vrij simpel: je moet een boer helpen met spullen verplaatsen. Hoe verder je in het spelletje komt, hoe moeilijker de levels worden. Om het nog iets uitdagender te maken, hebben de makers van de game challenges toegevoegd aan elk level. De eerste challenge is altijd om het level binnen en bepaalde tijd te halen. De andere challenges verschillen per level. Op deze manier proberen de makers het spel uitdagend te houden.

Google Hangouts Chat

Hangouts Chat is de nieuwste app van Google en een tegenhanger van de zakelijke berichtenapp Slack. De app is toegevoegd aan de G Suite collectie van Google, een service van Google voor bedrijven om samenwerken nog efficiënter en makkelijker te maken. Met Hangouts Chat wordt het makkelijk om met het hele team te communiceren en informatie te delen. Je kunt alles dat je met diensten van Google maakt delen met het team. Doordat Hangouts Chat te gebruiken is op Mac en iPhone of iPad kun je altijd in contact blijven met het team.

Nofruit Design Viewer

Nofruit is een webshop die je zelf producten voor je interieur laat ontwerpen. Ze komen nu met een augmented reality-app: Nofruit Designs Viewer. Met deze nieuwe app kun je je eigengemaakte ontwerpen direct zien in je eigen huis. Je kunt op deze manier makkelijk kijken of jouw gemaakte ontwerp ook echt past bij de rest van de interieur. Om dit mogelijk te maken maakt de app gebruik van ARKit. Om de app te maken heeft Nofruit samengewerkt met Dutch Rose Media.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.