Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale nu live in de App Store

Fortnite Battle Royale, een immens populaire multiplayer game, is nu te downloaden in de App Store voor iPhone en iPad. Je hebt er wel een invite voor nodig. Het is de eerste keer dat de populaire game de sprong maakt van pc, Mac, Xbox One en PlayStation 4 naar mobiel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je kunt nu al Fortnite Battle Royale downloaden voor iOS, maar je zult moeten beschikken over een invite vanuit Epic Games en een vriend. Ook goed om te weten: de game is 2 gigabytes groot en werkt alleen op iOS 11. Je hebt continu een internetverbinding nodig.

Fortnite Battle Royale bevat als mobiele game dezelfde kaarten, content en updates die op de huidige platformen beschikbaar zijn. Het is dus geen miniversie geworden met een beperkt aantal functies. Epic games heeft er in samenwerking met Sony voor gezorgd dat alle opties die je van de console en de desktop kent, ook mobiel te spelen zijn. Cross Play en Cross Progression is op alle platformen beschikbaar, behalve de Xbox One. Op iOS is de game geschikt vanaf de iPhone 6s, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 en iPad 2017. Android volgt later.

Fortnite Battle Royale iPhone en iPad game downloaden

Als speler kun je je op de website inschrijven. Je kiest daarbij voor ‘Sign up for Email Invite’ en krijgt de vraag of je Fortnite al speelt. Is dat het geval, dan kunnen je voortgang en aankopen van andere apparaten worden gehaald.

Zo krijg je een Fortnite uitnodiging

Heb je nog niet eerder gespeeld, dan moet je een account aanmaken en op de wachtlijst plaatsnemen. Je moet ook aangeven op welk apparaat je van plan bent te spelen. De uitnodiging van Epic ontvang je per mail, waarna je je account kunt activeren en inloggen in de Fortnite-app voor iOS.

Je kunt ook een uitnodiging ontvangen van iemand die de game al speelt. Heb je de uitnodiging binnen, dan kun je ook weer invite codes uitdelen aan vrienden.

Fortnite Battle Royale

Deze geleidelijke uitrol is gedaan om de servers niet te zwaar te belasten. Epic zegt dat ze geleidelijk meer spelers zullen toelaten, maar het is onduidelijk hoe lang de wachttijd is en wanneer de game open gaat voor iedereen.

Fortnite Battle Royale aankondiging

Fortnite Battle Royale op iOS: wat is het?

Dat deze game beschikbaar komt op iOS is groot nieuws voor de spelers. Fortnite is momenteel een van de grootste en meest gespeelde games wereldwijd, met miljoenen spelers. Het spelidee is vergelijkbaar met andere ‘battle royale’-games zoals PUBG, Rules of Survival en soortgelijke games. In de game worden 100 mensen worden in een slagveld gedropt en de laatste die overleeft heeft gewonnen. Spelers kunnen daarbij hout, stenen en staal verzamelen om iets te bouwen. Ook kun je trappen maken om plekken te bereiken die normaal niet toegankelijk zijn. Je zou zelfs een gigantisch fort voor jezelf kunnen bouwen. Je moet echter oppassen wat je bouwt en waar. Grote vraag is hoe gemakkelijk het is om bouwwerken te maken op het kleine scherm.

Waarom is Fortnite zo populair?

Fortnite is zo populair geworden omdat de game gratis is en ook omdat het genre veel mensen aanspreekt. Op de iPhone zijn al meerdere ‘battle royale’-games op de iPhone te vinden, maar de immense populariteit van Fortnite zou het spel kunnen helpen een nog grotere groep spelers aan te trekken. Er zitten wel microtransacties (in-app aankopen) in, maar die zijn vooral gericht op het uiterlijk.

Fortnite Battle Royale iPhone

Terwijl Apple steeds maar blijft benadrukken dat mobiele apparaten steeds krachtiger zijn geworden, is het goed om te zien dat Epic het aandurft om dezelfde game op alle platformen aan te bieden. Er zitten meerdere gamemodes in, zoals speler-tegen-speler en een coöperatieve speler-tegen-omgeving modus.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 15 maart: De game is nu te downloaden, daarom hebben we dit artikel bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2018, 16:14
Bron Bron Epic Games
Categorie Apps
Onderwerp games
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.