Microsoft komt met Xbox- en pc-games op iPhone en iPad

Strategiegame Age of Empires komt in 2013 naar de iPhone en iPad. Microsoft gaat daarvoor een samenwerking aan met een Japanse spelmaker.

Age of Empires op iPhone en iPadMicrosoft gaat verschillende games uit haar pc- en Xbox-stal uitbrengen op de iPhone en iPad. Dat gebeurt in samenwerking met de Japanse smartphone-ontwikkelaar KLab Inc, maakt Nikkei bekend. De eerste game die uit de samenwerking moet voortkomen is strategiespel Age of Empires. Die zal nog dit kalenderjaar worden uitgebracht als een free-to-play game, waarbij je betaalt voor extra’s, maar het spel gratis downloadt.

Welke titels de samenwerking verder omvat, is nog niet bekend. KLab bracht op de iPhone eerder Lord of the Dragons (gratis, App Store-link) uit, een tekstrijke online RPG en de laatste uitgave van de ontwikkelaar is Flyshot Golf (gratis, App Store-link), een vrolijk ogend golfspelletje. De samenwerking met een Japanse ontwikkelaar is opvallend: Microsoft kreeg met haar Xbox-platform amper voet aan de grond in het land van de rijzende zon. Age of Empires wordt in ieder geval aan het eind van dit jaar verwacht.

Microsoft heeft al wel eens eerder games op iPhone en iPad uitgebracht. Tentacles: Enter the Dolphin is een bijzonder en leuk spel waarin je door een lichaam vol bacteriën wandelt, Ms. Splosion Man een goed afgewerkte platformer waarin je al snel op een betaalmuur stuit voor extra levels.

Het screenshots bovenaan dit artikel is afkomstig van Age of Empires Online.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 21:55
Categorie Games
Onderwerpen microsoft, strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.