iOS game-update: Nederlandse ZoomIt, Wordboxer krijgt korte rondes en Forever Lost 2

Forever Lost: Episode 2 is de opvolger van een van de beste griezelspellen op de iPhone en iPad en twee Nederlandse multiplayer-spelletjes.

GU MA Forever Lost Episode 2 HD iPad iPhoneDe zomer mag eind vorige week dan kalendertechnisch zijn aangebroken; buiten oogt het zo somber als de herfst. En daar hebben we gewoon ons aanbod in de iOS game-update vandaag op aangepast. Forever Lost: Episode 2 is de opvolger van een van de beste griezelgames op iPhone en iPad, en er zijn twee Nederlandse multiplayerspelletjes waar je ook even lekker voor kan zitten: foto’s raden in ZoomIt en snelle woordboks-potjes in WordBoxer.

WordBoxer heeft snelle multiplayer-stand

GU MA Wordboxer iPhone broccoliMaken we minder tijd vrij voor online woordspelletjes, of misschien wel online spelletjes in het algemeen? Het kwam nooit in ons op, maar WordBoxer speelt in op die mentaliteit met de nieuwste update van de app. Het woordspelletje heeft nu ook een stand voor 6 spelrondes, in plaats van 12. Een halvering van de beurten die je nodig hebt om een tegenstander te verslaan dus, en zo hoeft een potje niet meer een week of langer te duren – aldus de Nederlandse ontwikkelaar. Of je nou de korte of lange spelsessies speelt: WordBoxer is nog steeds een erg leuk online woordspel. Twee spelers stappen in de virtuele ring en maken om beurt woorden door lijntjes te trekken door de letters die zichtbaar zijn in het veld. Hoe langer het woord, hoe meer punten je van de tegenstanders’ score af mept. Natuurlijk kan je daarbij gebruik maken van extra hoge letter- en woordwaardes als je bepaalde letters gebruikt, en de paarse letters zorgen ervoor dat je het puntenaantal er zelf weer bij krijgt. In de betaalde versie speel je tot 50 spellen tegelijk en zonder reclame, maar in de gratis versie speel je zonder zorgen ook een paar potten tegelijk.
Downloaden: WordBoxer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: WordBoxer Gold (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

ZoomIt: laat de ander je foto raden

GU MA ZoomIt raadspel iPhoneZoomIt is een nieuw online multiplayer-spelletje dat je volledig in je eigen tijd kan spelen. Je nodigt een vriend uit of neemt het op tegen een willekeurige tegenstander en om de beurt kies je een foto uit die de ander moet raden. En dan, moet je de meest creatief denkbare foto’s maken? Welnee. Die moeite blijft je bespaard. Jij en je tegenstanders kunnen elke foto uit de fotoalbums plukken en die inzoomen. Vervolgens moet de ander zo snel mogelijk raden wat er op de foto te zien is. Hoe sneller je het raadt, hoe meer punten je krijgt. En tegelijk ontvang je ook punten als de ander er moeite mee heeft te raden wat er op je foto staat. Er valt natuurlijk makkelijk vals te spelen, door gewoon iets raars of écht abstracts op de foto te zetten – maar het is net zo eenvoudig daarover te klagen en een speler te dumpen. ZoomIt is gemaakt door de Nederlander Rudolf Jurgens, maar is wel in het Engels uitgevoerd. Bovendien is de interface niet echt spetterend. Komt puntje bij paaltje, dan is er niet zoveel aan de hand: het principe van ZoomIt is gewoon grappig.
Downloaden: ZoomIt! (gratis, iPhone, iOS 5.1+

Trailer van de Dag: Forever Lost: Episode 2

GU MA Forever Lost screenshot iOSMisschien wel het beste griezelspel op de iPhone en iPad heeft een opvolger gekregen, en die is opnieuw niet voor de poes. Ontsnapt uit het asiel in het eerste deel, ben je eigenlijk nog steeds aan het vluchten en zoeken in Episode 2 – maar dat betekent niet dat je perse het eerste deel moet hebben gespeeld. Het nieuwe hoofdstuk dat voor een aardig deel in de buitenlucht afspeelt, kan je los spelen en zo is dit gewoon een geschikt moment om in te stappen. Dat doe je in een modern uitziend en aanvoelend point & click-spel, waarin goed om je heen kijken de sleutel is tot het oplossen van puzzels en verder komen in het verhaal. Ditmaal heb je ook een camera bij de hand zodat je afdrukken kan schieten van puzzels of mogelijke oplossingen waar je op stuit, en die kan je later weer terugkijken. Je kan er zelfs op kliederen, mocht je ruimte hebben voor aantekeningen. De grote kracht van Forever Lost: Episode 2 HD is de sfeer van het spel, die je onmiddellijk opslokt als je het spel alleen en/ of met oordopjes in speelt. Let er wel op welke versie je downloadt: er is een HD-versie die is opgepoetst voor de iPhone 4 en later, en die moet je niet hebben als je op een ouder touchscreen rilt.
Downloaden: Forever Lost: Episode 2 HD (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 4.3+)
Downloaden: Forever Lost: Episode 2 SD (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 19:50
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, woordspel, zoom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.