1Password 4 gaat lokale usb-sync tussen Mac en iPhone ondersteunen

1Password 4 krijgt toch lokale synchronisatie tussen Mac en iOS. Agilebits had het lokaal synchroniseren van wachtwoorden weggelaten, maar veel gebruikers protesteerden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

1password logoAgilebits heeft in een blogposting laten weten dat 1Password 4 toch ondersteuning krijgt voor lokaal synchroniseren tussen Mac en iOS-apparaten. Aanvankelijk koos de ontwikkelaar voor lokale synchronisatie via Wi-Fi, maar dat leverde voor veel gebruikers problemen op. Omdat het synchroniseren via Dropbox zo goed werkte besloten ze in 1Password het synchroniseren via Wi-Fi helemala achterwege te laten. Maar dat pikten de gebruikers niet: ze lieten massaal een protest horen, zodat de makers van 1Password nu hebben besloten om toch maar weer het lokaal synchroniseren toe te staan. Maar dan wel op een andere manier: via een usb-kabel.

1password synchronDirect synchroniseren tussen iOS en Mac bleek belangrijk voor veel mensen. Bijvoorbeeld omdat je werkgever het eist of omdat ze geen toegang hebben tot online diensten als Dropbox. Er zijn ook mensen die hun data liever lokaal bewaren en hun wachtwoorden niet op ‘vreemde’ servers in de cloud willen hebben staan. Daar komt nu een oplossing voor. Agilebits is bezig met een betatest, waarbij direct synchroniseren via usb mogelijk wordt. Daardoor kunnen de vele problemen met Wi-Fi-synchroniseren (vaak veroorzaakt door netwerkconfiguraties) niet meer optreden. Het is nog onduidelijk wanneer het usb-synchroniseren wordt toegevoegd, maar omdat de betatest voorspoedig verloopt zou het wel eens snel kunnen gebeuren.

Downloaden: 1Password (€6,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2013, 9:31
Categorie Diensten
Onderwerpen 1password, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.