Ik Spreek Pools: taalcursus Pools op iPhone

Pools leren kan met de iPhone-app Ik Spreek Pools, waarin je gratis de eerste twee lessen met woorden en uitdrukkingen kan proberen.

Ik Spreek Pools iPhone iPod touch Pools lerenSpaans, Italiaans, Duits en Engels leren op de iPhone is geen probleem. Maar Pools leren vanuit het Nederlands? Dat is allerminst gebruikelijk op de telefoon. De Nederlands-Poolse Richard Dudkiewicz boog zich erover en dat leidde tot de app Ik Spreek Pools. De cursus is gratis te downloaden en te proberen, bevat 27 lessen en ondersteunt zelfs AirPlay voor het voorlezen van de Poolse uitspraak. De app behoort toe aan Dudkiewicz’ website PoolsOnline.nl en geeft twee lessen en een samenvatting gratis weg als je de app downloadt. Het complete lespakket is een in-app aankoop van €9,99.


Elke les is onderverdeeld in twee gedeeltes: er is een lijst met woorden en uitdrukkingen die je kan leren en onder de knop Verder krijg je algemene informatie die de woordenlijst begeleidt. Het eerste hoofdstuk, dat vanzelfsprekend is voorzien van begroetingen en gespreksstarters, is bijvoorbeeld voorzien van een voorbeeldalinea van iemand die zich voorstelt met Nederlandse vertaling eronder. Daaronder staat een rij met nieuwe woorden en daar weer onder vind je in gespreksvorm vragen en antwoorden die worden weergegeven in het Pools en het Nederlands. Je kan alle pagina’s laten voorlezen in alleen het Pools, of ook met Nederlandse vertaling. De geluidsbestanden zorgen ervoor dat de app in totaal 351 MB weegt. Geen lichtgewicht dus. Het betekent wel dat je alle lesstof offline kan raadplegen.

Ik Spreek Pools lesoverzicht Ik Spreek Pools uitdrukkingen

Behalve het voorlezen, blinkt Ik Spreek Pools uit in de lijsten. Daarin staan de woorden en uitdrukkingen met lijntjes ertussen onder elkaar, en daardoor kan je net als in woordenlijsten in schoolboeken, makkelijk je hand op één kant van het scherm leggen en zo jezelf overhoren. De samenvatting na twee lessen, zet de belangrijkste termen uit de lessen nog even op rij.

Downloaden: Ik Spreek Pools (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.