Om Nom: Candy Flick, nieuwe game van Cut The Rope-makers

Om Nom: Candy Flick is een nieuwe game van Cut The Rope-makers Zeptolab. Deze keer moet je met augmented reality een snoepje in de bek van Om Nom gooien.

om nom monsterCut The Rope heeft uitbreiding gekregen met Om Nom: Candy Flick, een augmented reality-game waarbij je opnieuw snoep in de bek van Om Nom moet stoppen. Deze keer heb je te maken met een virtuele versie van Om Nom. Je hebt twee iOS-apparaten nodig, bijvoorbeeld een iPhone en een iPad. Op het apparaat met het grootste scherm zorg je dat een afbeelding van Om Nom zichtbaar is. Heb je maar één apparaat, dan lukt het ook als je de afbeelding van Om Nom eerst afdrukt op de printer. Je richt de camera van de iPhone op de afbeelding en zult Om Nom op het scherm zien verschijnen.

Door met je vinger over het scherm te vegen kun je snoepjes in de mond van Om Nom stoppen. Hoe verder je weg staat, hoe meer punten je verdient. Het is dus eigenlijk een variant op propjes in een prullenbak gooien. Of basketballen met een monster.

Per worp kun je maximaal 50 punten verdienen. Sta je verder weg, dan is het lastiger om onder een hoek de snoepjes goed te mikken. Om Nom: Candy Flick heeft een heel andere insteek dan de eerdere Cut The Rope-games, waarbij de hele game zich op één apparaat afspeelde. Het is leuk dat Zeptolab voor augmented reality heeft gekozen, want na een paar games met vliegende objecten leek dat genre alweer te zijn verdwenen. Doel van het spel is om de beste snoepslingeraar in het klassement te worden. Of dat lukt kun je zien via de scores en achievements in Game Center.

Zeptolab bracht onlangs nog een compleet nieuwe game uit, Pudding Monsters. Dat spel is betaald en bevat diverse in-app aankopen. Bij deze nieuwe game Om Nom: Candy Flick is daarvan geen sprake: je kunt de game gratis downloaden en er zijn geen potten met muntjes of andere extra’s aan te schaffen. In Pudding Monsters introduceerden ze voor het eerst weer nieuwe spelfiguren. Om Nom heeft het met Cut The Rope inmiddels geschopt tot knuffels en andere merchandise.

Downloaden: Om Nom: Candy Flick (gratis, universeel, iOS 4.3+)

om nom candy flick om nom candy flick 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2013, 10:45
Categorie Games
Onderwerp cut the rope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.