iculture-populaire-apps
Populaire Apps

10 juli is Appsgiving Day: doe een app cadeau

Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van de App Store, hebben de mensen achter iWishApp het idee opgevat om 10 juli uit te roepen tot AppsGivingDay: de dag waarop je de ander een app cadeau doet.

10 juli - AppsGivingDayMorgen viert de App Store zijn tweede verjaardag. Reden voor een feestje. En voor een aantal mensen om er meteen een ‘officiële’ feestdag van te maken: AppsGiving Day. Zoals de naam al doet vermoeden is het de bedoeling om een applicatie cadeau te doen. Dat kan een applicatie voor je iPhone of iPod touch zijn, maar natuurlijk ook een van de meer dan 14.000 iPad-apps.

Het idee achter de actie is simpel. Je zoekt in de App Store (vanuit iTunes of de App Store-applicatie) een betaalde applicatie uit die je aan een familielid, vriend, collega, kennis of wie dan ook wilt schenken. Daarna klik je op het driehoekje en kies je voor ‘Schenk deze app’. Vervolgens is het een kwestie van het formulier invullen en verzenden. Mocht je nou geen idee hebben welke app je aan een ander kan schenken, dan hebben de bedenkers alvast wat apps geselecteerd om je op weg te helpen:

AppsGivingDay - Geselecteerde apps

De bedenkers, de mensen achter iWishApp, zetten sociale media in om zoveel mogelijk mensen op te roepen om mee te doen aan het initatief. Je kunt ze volgen op Twitter en Facebook. In beginsel is het natuurlijk een actie vanuit commercieel oogpunt, maar wel een erg leuke wat ons betreft.

Via: One More Thing

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2010, 17:12
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, cadeau, populaire apps, verjaardag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.