Agendus van iambic nu ook op de iPhone

Ontwikkelaar iambic heeft iambic Agendus uitgebracht. Deze agendavervanger was ooit bekend en geliefd op andere mobiele platformen, maar de iPhone-applicatie is niet meer dan een simpele todo-lijst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

agendusiambic Agendus voor de iPhone is vanaf vandaag in de App Store te vinden. Mensen die al wat langer een smartphone gebruiken, kennen iambic Agendus vast al wel. De alternatieve agendasoftware is verkrijgbaar voor PalmOS, Windows Mobile, BlackBerry en Symbian. Ontwikkelaar iambic is al in 1994 opgericht en dus met recht een pionier op het gebied van mobiele software te noemen. De afgelopen tijd ze twee nieuwe platformen aan hun portfolio toegevoegd: Android en iPhone. Voor de iPhone was SnappySeeker al verkrijgbaar, een tool waarmee je makkelijker zoekacties op internet kunt uitvoeren. Nieuw is iambic Agenda voor de iPhone, maar de insteek is wat anders dan op andere mobiele platformen.


iambic Agendus voor de iPhone is namelijk niet zozeer een agendavervanger, maar meer een takenlijst, met koppeling naar de contactenlijst van de iPhone. In de applicatie zie je een Today-lijst, alle taken in lijstweergave en een contactenlijst in compacte en uitgebreide weergave. Je kunt contacten koppelen, met één schermtap mensen bellen, taken in categorieën indelen, voorzien van kleuren, groeperen en filteren. Verder zitten er nog wat leuke extra’s in, zoals het weerbericht en een quote van de dag. Het idee achter de applicatie is dat je productief blijft en tegelijk lol hebt in het beheren van je taken.

iambic agendus

Toen iambic Agendus voor de Palm uitkwam was dat innovatief en nieuw. Versie 12 kwam twee jaar geleden uit en werd toen nog een ‘de meest uitgebreide PIM-suite‘ en ‘een alleskunner’ genoemd. Wat iambic nu voor de iPhone uitbrengt is veel beperkter. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het niet mogelijk is om afspraken rechtstreeks uit de agenda-database van de iPhone te halen.

Als iambic toch een agenda-applicatie had willen uitbrengen, was het noodzakelijk geweest om alle afspraken weer opnieuw in te vullen. Dat is de keuze die concurrent Pocket Informant wel heeft gemaakt. iambic zag dat blijkbaar niet zitten, maar heeft nu uiteindelijk een todo-applicatie afgeleverd die in weinig opzichten verschilt van de vele todo-lijstjes die al in de App Store verkrijgbaar zijn. En zo eindigt de ooit roemrijke agendavervanger in een anoniem hoekje in de App Store…

Downloaden: iambic Agendus (€5,99)
Meer info: iambic

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.