Maak je portemonnee leeg met WalletCards

De iPhone is voor veel slimme toepassingen te gebruiken: bijvoorbeeld om gescande afbeeldingen van al je pasjes mee te nemen. Dat scheelt een hoop overbodige rommel in je portemonnee, zo ontdekte blogger Albert Alberts.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

swimcard_thumbDe Groningse blogger Albert Alberts las een artikel over het platter maken van je portefeuille en besloot dat in de praktijk te brengen. Net als veel mensen heeft Albert allerlei plastic kaarten van de Bouwmarkt, de HCC, het zwembad en de AH Bonuskaart op zak, die je niet fysiek bij je hoeft te dragen. Bij het afrekenen kan de caissière ook de streepjescode scannen van het iPhone-scherm en ook de magneetstrips zijn niet altijd nodig.


snap_walletcards_3Albert bewaart alle afbeeldingen van gescande kaarten in een iPhoto-album met de naam WalletCards. Nieuwe gescande kaarten worden automatisch via iTunes gesynchroniseerd met de iPhone. Werkt ook bij de iPod touch.

Via: Computorium, getipt door Truckdiver.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 december 2015 om 14:04
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Wallet

Wallet is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards bewaart. Je kunt er ook digitale sleutels voor geschikte auto's en deursloten in bewaren. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. De Wallet-app vind je behalve op de iPhone ook op de Apple Watch, zodat je al je klantenkaarten, tickets en meer altijd bij de hand hebt. Wallet is bovendien de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.