Intel: ‘Twee nieuwe iPhones op WWDC, met groter scherm en Atom-processor’

Het hoofd van Intel Duitsland heeft bevestigd dat de nieuwe iPhone een betere schermresolutie, een groter scherm en een Intel Atom-processor aan boord heeft. O2 verwacht 'm "binnen een paar weken".

Apparaat met Intel AtomWat nou, Oostenrijk gaat de iPhone 3G voortijdig testen? Volgens dit berichtje op Digg krijgen de Britten de primeur. Welk land het eerste is maakt op dit moment niet zoveel uit, wat we vooral willen weten is hoe die nieuwe iPhone eruit komt te zien, wat zijn de specs? CEO Hannes Schwaderer van Intel Duitsland heeft daarover meer informatie: er komen twee modellen, waarvan één met een groter scherm en een andere met 3G.

Tijdens de viering van de 40e verjaardag van Intel in Duitsland heeft de plaatselijke bedrijfsleider Hannes Schwaderer een boekje opengedaan over de toekomstige iPhone. Hij bevestigt een gerucht dat al een tijdje op internet circuleert: dat de nieuwe iPhone zal worden voorzien van de nieuwste Atom-chip, iets groter is dan het huidige model en ook een groter scherm heeft. Jobs zal de nieuwe iPhone met een schermresolutie van 720 x 480 beeldpunten tijdens WWDC op 9 juni introduceren. Maar dat is niet het enige nieuws, want Schwaderer weet dat er twéé nieuwe modellen aankomen op WWDC: de eerder genoemde iPhone met een grotere scherm en daarnaast nog het 3G-model, dat ongeveer hetzelfde formaat heeft als de huidige iPhone.

En wat de Britse iPhone-primeur bij O2-betreft: de werkelijkheid blijkt iets anders: CEO Matthew Key van O2 heeft tegenover de Telegraph alleen maar aangegeven dat de nieuwe iPhone “de komende weken” wordt verwacht. Verder zei Key dat O2 een meerjarig exclusief contract heeft met Apple.

Key smaalt over de concurrenten die zes maanden terug nog zeiden dat ze de iPhone niet wilden hebben en nu trots lopen te paraderen dat ze de iPhone mogen verkopen. Hij doelt daarmee op Vodafone, die de deal in Engeland op het nippertje miste maar nu de iPhone in 10 andere landen gaat uitbrengen.

Via: Telegraph, iLounge en ZDNet Duitsland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2008, 22:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 3G, o2, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.