Apple geeft ontwikkelaars inzage in goedkeuringsproces App Store

Apple heeft nu een tracking systeem beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars waarmee de stappen in het goedkeuringsproces te volgen zijn. Ontwikkelaars kunnen via de Dev Center website kijken of hun applicatie op Waiting For review of In Review staat en wanneer deze uiteindelijk Ready for Sale is.

app storeHet goedkeuringsproces van Apple heeft het afgelopen jaar al veel kritiek te verduren gekregen. Het zou traag zijn en bovenal niet inzichtelijk voor de ontwikkelaars. Menig developer moest al wekenlang tandenknarsend toe zitten kijken tot zijn app eindelijk goedgekeurd werd en in de App Store verscheen. Om de wachttijd wat inzichtelijker en daardoor dragelijker te maken heeft Apple nu een tracking systeem beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars waarmee de stappen in het goedkeuringsproces te volgen zijn.

Ontwikkelaars kunnen via de Dev Center website kijken of hun applicatie op Waiting For Review of In Review staat en wanneer deze uiteindelijk Ready for Sale is. Bij iedere status is bovendien de datum en tijd te zien waarop deze status is ingegaan:
Weergave status updates in Dev Center

Met meer dan 100.000 applicaties in de App Store en daarachter een enorm aantal ontwikkelaars, wordt het steeds belangrijker voor Apple om een goede band met deze groeiende community te onderhouden. Zij zijn uiteindelijk toch de bron van de goudmijn die de App Store op dit moment is, met meer dan 6 miljoen downloads per dag.

via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2009, 9:38
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, dev center, goedkeuring

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.