Gratis apps dit weekend: van Office Harmony tot Laundrinator

Twaalf applicaties die dit weekend gratis te downloaden zijn uit de App Store. Van een applicatie om te ontspannen op kantoor tot een applicatie waarmee je kunt zien wanneer de wasmachine klaar is.

gratis apps iphone
Gratis applicaties zijn altijd mooi meegenomen. Vandaar dat we tien stuks op een rijtje hebben gezet, die je dit weekend gratis kunt downloaden. De kortingsacties zijn meestal maar van beperkte duur, dus wacht niet te lang. Er staan deze keer geen spelletjes bij.


bullshit meterMet Office Harmony (was €1,59) leer je ontspannen op kantoor. De applicatie bevat yoga-oefeningen, een meditatietool en een stressmeter, waarbij aan de hand van 20 vragen wordt vastgesteld of je wel ontspannen bent.

Met Freaked! (was €1,59) kun je gekke gezichten maken: gebruik een foto van jezelf en ‘fotoshop’ er een andere mond, ogen of ander gezichtsonderdeel in. Je kunt foto’s importeren van Facebook en na bewerking weer uploaden naar Facebook, maar gewoon lokaal werken met een foto uit de camerarol kan ook.

World’s Smalles Political Quiz (€0,79) bepaalt aan de hand van een paar vragen waar je op de politieke kaart staat. De quiz probeert duidelijk te maken dat er meer is dan alleen links en rechts, maar dat er ook nog andere standpunten mogelijk zijn. In een schema krijg je te zien waar je staat.

Mensen die veel met statistiek te maken hebben kunnen terecht bij BellCurve (was €0,79): deze applicatie kan waarschijnlijkheden berekenen bij een normale distributie. Er zijn twee weergavemogelijkheden: een normale grafiek en eentje waarbij je de verwachte waarde (mu), de standaarddeviatie (sigma) en nog wat andere zaken kunt aangeven.

B.S. Meter (was €0,79) is eigenlijk meer iets om op kantoor te gebruiken: deze bullshitmeter slaat uit wanneer mensen onzinnige opmerkingen roepen. In de toekomst komen er alternatieve skins en geluiden beschikbaar.

beat bots iphoneGolf Guide (was €0,79): deze golfgids bevat alle regels van het spel, legt veel voorkomende golfsituaties uit en geeft je ook opties wanneer je in een lastige situatie bent geraakt. Illustraties geven aan hoe je de bal zou kunnen slaan. De golf bevat vooral situaties die je tijdens het golfen regelmatig tegenkomst en is dus toegankelijk, maar niet geschikt voor de echte golf-professionals.

Beat Bots (was €0,79) is een beatbox-machine met 23 samples waarmee je geluidjes kunt afspelen, die allemaal met de mond zijn gemaakt. Door op de robotjes te tappen hoor je de geluiden.

Q114 Key Concepts (was €0,79) vat alle hoofdpunten van de Koran samen. Wie wil weten wat er in de Koran staat, maar geen tijd heeft om alle hoofdstukken door te lezen komt er met deze applicatie snel achter in welk hoofdstuk bepaalde informatie te vinden is. Aan de hand van gekleurde kaarten kun je zien wat voor type inhoud een hoofdstuk bevat.

MyCar Park (was €0,79) onthoudt waar je je auto hebt geparkeerd. Je legt de locatie vast op de kaart, maakt een foto van de situatie (bijvoorbeeld de verdieping van de parkeergarage) en schrijft op hoe laat je je auto hebt neergezet. Je weet dan meteen wanneer de parkeermeter afloopt. De applicatie geeft ook de wandelroute aan naar je auto.

Laundrinator (€0,79) staat hier vooral omdat het een aparte applicatie is: je kunt met Laundrinator meten wanneer je wasmachine klaar is. Je legt je iPhone op de wasmachine of droger, start de applicatie en wanneer het schudden van de wasmachine is afgelopen geeft Laundrinator een seintje. Moet je iPhone natuurlijk niet door het centrifugeren van de wasmachine gevallen zijn en in scherven op de stenen vloer liggen…

Alle applicaties waren om 13:15 uur Nederlandse tijd gratis in de Nederlandse App Store verkrijgbaar. Mocht de prijs later weer omhoog gaan, dan zal dit artikel niet worden aangepast.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.