Edge keert na conflict terug in de App Store

De game Edge is na lange tijd van afwezigheid weer terug in de App Store. Edge was weggehaald omdat ontwikkelaar Mobigames een conflict had met de CEO van Edge Games, die beweert het wereldwijde handelsmerk te hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

edge by mobigameDe game Edge ziet er op het eerste gezicht misschien wat simpel uit, maar wie de game speelt loopt grote kans om meteen gegrepen te worden door dit blokkenspelletje. In de game moet je een kubus over een parcours rollen en zorgen dat je op de aangegeven locatie terechtkomt, zonder in het luchtledige te storten. Edge speelde de afgelopen weken de hoofdrol in een gevecht over de merknaam ‘Edge’.


De game werd sinds afgelopen mei tot tweemaal toe uit de App Store weggehaald. Het lijkt erop dat de game nu definitief terug is en dat de onenigheid tussen Tim Langdell en ontwikkelaar Mobigame is opgelost, al heeft geen van beide partijen bekendgemaakt hoe de zaak nu is afgewikkeld.

edge mobigameHet probleem ontstond toen CEO Tim Langdell van Edge Games (tevens bestuurslid van de International Game Developers Association) een klacht indiende omdat hij het wereldwijde handelsmerk op het woord ‘Edge’ claimde te bezitten. Langdell sommeerde Mobigame om de naam van de game te wijzigen of de game uit de App Store weg te halen. Mobigame haalde Edge afgelopen mei vrijwillig uit de App Store, maar besloot de game in juli weer opnieuw te publiceren. Langdell nam daarna contact met Apple op om Edge nu verplicht te laten verwijderen, waarna Apple beslist dat de game moet verdwijnen totdat alle conflicten zijn opgelost. Omdat Langdell ondertussen negatief in het nieuws was gekomen omdat hij kleine ontwikkelaars het leven zuur maakt met zijn handelsmerk-claims besloot de IDGA hem als bestuurslid te royeren. EA Dice, ontwikkelaar van de game Mirror’s Edge, diende afgelopen maand een klacht in om te zorgen dat Langdell zijn handelsmerk op de naam Edge kwijtraakt in alle regio’s. Die rechtszaak is nog niet afgelopen, maar met Mobigame lijkt het probleem nu wel opgelost.

Downloaden: Edge (€3,99) en Edge Lite (gratis)
Via: Fingergaming

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:09
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.