BlackBerry BBM biedt nu ‘ondersteuning voor iPad’ (update)

De BBM-app zal ook op iPod touch en iPad beschikbaar komen. Mogelijk gaat het om een universele app voor alle iOS-apparaten.

bbm-for-allBlackBerry heeft de BBM-app voor iOS een update gegeven. De update-omschrijving meldt dat de app nu ook geschikt is voor de iPad, maar dat blijkt in de praktijk niet het geval. Het idee is dat je de iPhone-app in uitgerekte vorm op de iPad gaat gebruiken. De app is niet universeel geworden. In de vernieuwde app is het bovendien mogelijk om BBM-contactpersonen via e-mail uit te nodigen voor BBM Groups. Ook is de functie ‘Vertel het uw vrienden’ toegevoegd, waarmee je contact kunt zoeken met vrienden op BBM. Een vierde verbetering is het feit dat je je BBM PIN en PIN-streepjescode nu sneller op sociale netwerken kunt delen.

Dit artikel verscheen eerder vanavond al op iPhoneclub en is bijgewerkt met de nieuwste informatie.

Eerder vandaag kondigde BlackBerry aan dat de iOS-app BBM aangepast zou worden voor iPod touch en iPad (zie tweet hieronder). Maar die informatie bleek op twee punten niet te kloppen: ondersteuning voor de iPod touch was er al. En de ondersteuning voor de iPad heeft weinig meer om het lijf dan dat je de app in 2x uitgerekte vorm op het scherm kunt bekijken. Maar het blijft nog steeds een iPhone-app.

BBM is sinds afgelopen maand te gebruiken op de iPhone en maakte een komeetachtige start door met meer dan 10 miljoen downloads in de eerste dagen. De BBM-app stond in Nederland ook enige tijd op nummer 1 in de lijst met topdownloads in de App Store, maar is inmiddels naar plaats 32 gezakt, net onder de Twitter-app.

Downloaden: BBM voor iOS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 20:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bbm, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.