Beloning voor hacker die vingerafdrukscanner iPhone 5s omzeilt

De website Istouchidhackedyet.com belooft een geldbedrag voor de eerste persoon die de Touch ID-vingerafdrukscanner omzeilt.

touchidDe website Istouchidhacketyet.com is op zoek naar de hacker die er als eerste in slaagt op de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s te hacken. Deze hacker kan rekenen op een bedrag ingezameld door de site, van iedereen die zich achter het initiatief schaart. Geïnteresseerden kunnen een bedrag inleggen om de hackers te motiveren. Er wordt gevraagd om een bedrag van minstens 50 dollar per persoon.


De website is op zoek naar een hacker die een manier vindt om meerdere malen efficiënt de iPhone 5s binnen te dringen. Hiervoor kan de hack gebruikmaken van bijvoorbeeld een vingerafdruk achtergelaten op een bierglas. Om in aanmerking te komen voor de beloning moet je het gehele proces in een video vastleggen.

Op het moment is er nog niemand in geslaagd om de hack succesvol uit te voeren. Wel is het beloofde geldbedrag opgelopen tot een paar duizend euro. Dat het in theorie mogelijk is om een vingerafdruk van een ander te gebruiken concludeerden we eerder al in ons uitgebreide artikel over de veiligheidsaspecten van Touch ID.

NUTech

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.