Nieuwe foto’s tonen Eyes Free Siri-functie in Chevrolet

In nieuwe foto's is te zien hoe Siri Eyes Free er precies uit zal zien in de Chevrolet-auto's van General Motors.

Siri Eyes Free 1Tijdens WWDC kondigde Apple de Eyes Free Siri-functie aan, waardoor je in de auto Siri kunt gebruiken via een speciale knop op het stuur. General Motors was de eerste fabrikant die aankondigde hiervan gebruik te maken in hun auto’s. Inmiddels heeft de autofabrikant foto’s naar buiten gebracht, waarin te zien is hoe Eyes Free er precies uit zal zien in Chevrolets.


Om van Eyes Free gebruik te maken, koppel je de iPhone met behulp van Bluetooth aan je auto. De Chevrolet Spark en Chevrolet Sonic hebben acht knoppen op het stuur, waarvan één knop aan de rechterzijde Siri activeert. Je ziet dan op een display in de auto ook dat je een stemcommando mag inspreken.

Bij het gebruik van Eyes Free zal Siri geen antwoord geven op complexe vragen, waarvoor bijvoorbeeld een webpagina getoond moet worden. Hierdoor zal de virtuele assistent je geen situaties voorschotelen waarbij je je ogen van de weg moet halen. Het scherm van de iPhone licht ook niet op terwijl je Siri via het Eyes Free-systeem gebruikt.

Siri Eyes Free 2

Via 9to5Mac.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.