Concept: Apple iTV met televisiekanalen in App Store

Een nieuw concept laat zien hoe de Apple iTV er wellicht uit kan komen te zien.

Apple iTV 1Het is al een tijdje overwegend stil rond de Apple iTV, Apple’s zelfstandige televisie die volgens geruchten in 2013 op de markt zal verschijnen. The Verge-bezoeker Knowledge heeft echter wel zin in zo’n apparaat en fantaseerde alvast hoe de software hiervoor er precies uit zal zien. Dit verwerkte hij in een aantal conceptafbeeldingen, waarbij hij ook uitleg geeft over de ingebouwde functies.

Volgens Knowledge zou de Apple iTV HDMI- en USB-verbindingen ondersteunen. Met behulp van Wi-Fi en Bluetooth zou er ook draadloos verbonden kunnen worden met zijn concept, waardoor je bijvoorbeeld AirPlay kunt gebruiken. In de televisie zou ook 1TB aan opslag zitten, waardoor je bijvoorbeeld series kunt opnemen.

De Apple iTV zou nauw integreren met andere iDevices, zoals de iPhone en iPad. Met knoppen in het hoofdmenu geef je aan welke van deze iDevices je gebruikt om de televisie te besturen. Dit lijkt enigszins in lijn met de huidige Apple TV, een kastje dat je met een HDMI-aansluiting met je televisie verbindt. Deze kan al via een bijbehorende Remote-app door je iPhone worden bestuurd, of video afspelen op je iOS-apparaat met behulp van AirPlay.

nobrdr Apple iTV App Store

In verdere conceptafbeeldingen is te zien hoe de Apple iTV gebruik zou maken van een App Store om je bepaalde videokanalen aan te bieden en hoe er met Siri kan gezocht worden naar leuke programma’s. Het zou zelfs mogelijk zijn om je via de App Store op een enkel kanaal te abonneren.

Apple iTV 3

Meer dan een concept zijn deze afbeeldingen niet: Knowledge stelt expliciet dat hij geen ontwerper is, maar enkel een bepaalde visie wil delen. Of Apple zich door zijn concepten laat inspireren is nog maar de vraag. Apple lijkt wel al een idee te hebben over een mogelijke interface: zo zou er een nieuwe Apple TV op de markt verschijnen, die als settop-box moet dienen. Deze zou een iPad-achtige interface gebruiken. Vermoedelijk is de settop-box een pilot voor de uiteindelijke Apple iTV.

Bekijk alle conceptafbeeldingen op The Verge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 13:30
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.