Apple verwijdert App Store-waarderingen van crashende app-updates

Apple heeft de recensies van alle crashende app-updates uit de App Store verwijderd. Apps krijgen een negatieve waardering, terwijl het crash-probleem eigenlijk bij Apple lag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store reviewsApple heeft de App Store-recensies van verschillende crashende updates verwijderd. Apple zei gisteren al tegen MacWorld dat de negatieve recensies uiteindelijk zouden verdwijnen. Na onderzoek van MacStories blijkt dit inmiddels ook zo te zijn. Gisteren bleken veel app-updates in de App Store niet goed door Apple beveiligd te zijn, wat leidde tot crashes wanneer je de applicaties probeerde op te starten. Hierdoor lieten veel gebruikers negatieve waarderingen achter in de App Store, terwijl de ontwikkelaar niks aan de problemen kon doen. Vannacht bleek het probleem door Apple te zijn opgelost.


Door de (overwegend negatieve) waarderingen van de crashende apps te verwijderen, moet de gemiddelde score in de App Store weer goed aangeven wat men gemiddeld van een applicatie vindt. De score zou nu voor veel gebruikers namelijk niet meer worden beïnvloed door crashes nu het probleem is opgelost. Apple raadde vannacht getroffen gebruikers namelijk aan om de app eerst te verwijderen en opnieuw te installeren. Veel van de updates zijn opnieuw uitgegeven, waardoor ze alsnog in het update-scherm verschijnen als je ze al hebt geïnstalleerd.

Hoeveel apps precies last hadden van de problemen is niet duidelijk. Apple zei dat het ging om een klein percentage, maar noemde daarbij geen precieze cijfers.

17:34 Volgens MacStories zijn de negatieve waarderingen toch niet helemaal verdwenen. In plaats daarvan zijn verplaatst naar de categorie “Alle versies”, waardoor de negatieve recensies niet in de App Store in één keer te lezen zijn. Dit heeft echter alsnog invloed op de gemiddelde score in de App Store.

App Store 0 waarderingen

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.