Skype-concurrent Line 20 miljoen keer gedownload

De VOIP-applicatie Line voor de iPhone en iPod touch is in minder dan een jaar tijd 20 miljoen keer gedownload. De app die zich laat vergelijken met Skype, excelleert in leuke smileys en een goede gesprekskwaliteit.

Line iPhone iPod touch Skype-concurrentDe Skype-concurrent Line is meer dan twintig miljoen keer gedownload. Die mijlpaal is gehaald binnen 8 maanden na de lancering. Dat terwijl de applicatie alleen verkrijgbaar is voor iOS en Android. De ontwikkelaar werkt inmiddels aan toepassingen die de communicatiedienst geschikt maken voor de Mac, pc en tablets. De applicatie is mede door televisiereclames erg aangeslagen in Japan en Taiwan, maar wint ook aan Europese gebruikers. Net als Skype biedt Line de mogelijkheid om gratis met anderen te bellen en te chatten. Gebruikers waarderen de applicatie om zijn geluidskwaliteit en goede gespreksverbinding.


Line ziet er van zichzelf wat sjieker uit dan Skype met zijn donkerblauw-grijze uiterlijk, maar dat zakelijke valt een beetje van de app af als je in een chat raakt. Daarin kan je strooien met allerlei grote emoticons, zoals cartooneske beren, konijnen en voorwerpen. Je kan je contactpersonen in Line onderverdelen in groepen. Toevoegen kan aan de hand van zoeken op een ID, je contactenlijst en QR-codes die je scant met de app. Bovendien kun je de telefoon schudden om een andere gebruiker in de buurt te vinden. Als je dat tegelijk met de ander doet, vind je elkaar.

Om de app te gebruiken, moet je je telefoonnummer invoeren en ontvang je een registratiecode per sms die je invoert in de applicatie. Line benadrukt dat je telefoonnummer en contactenlijst beveiligd zijn. De gegevens worden gecodeerd verzonden en alleen gebruikt voor het vinden van contactpersonen in de app. Nadien kan je in de instellingen een eigen ID invoeren waaronder andere gebruikers je kunnen vinden. Die wijkt nog af van de naam die je in Line voert. Als je makkelijk gevonden wilt worden in Line, is het dus kwestie om je ID snel te registreren in de app voordat de toepassing nog verder groeit.

Downloaden: Line (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.