KPN biedt gratis sms oud & nieuw buiten piekuren, maakt speciale promo

KPN heeft in een filmpje inzichtelijk gemaakt welke voorbereidingen de provider treft voor oud & nieuw, traditioneel de drukste periode voor providers vanwege alle gelukwensen voor het nieuwe jaar. Ook biedt KPN klanten de mogelijkheid om op oudjaarsdag tussen 11:00 uur en 23:00 uur gratis te sms'en.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:


KPN Oud & NieuwBij KPN hebben ze blijkbaar ook begrepen dat beelden altijd meer zeggen dan duizend woorden. De telecomprovider heeft onder de noemer “Operatie Oud & Nieuw 2011” een filmpje gemaakt waarin het bedrijf inzicht geeft in de voorbereidingen voor oud en nieuw, traditioneel de drukste periode voor telecomproviders vanwege een toename van telefoon- en sms-verkeer door alle gelukwensen voor het nieuwe jaar. KPN verwacht dit jaar wederom een toename in het mobiel internetverkeer.

De voice-over spreekt in het filmpje over verloven die zijn ingetrokken, “slapende masten” die worden “wakker geschud” evenals capaciteit die “op volle sterkte” zou zijn. Tegelijkertijd stelt men wel dat filevorming “onvermijdelijk” is en dat je dan “soms wat vertraging” oploopt. Dat oud en nieuw garant staat voor topdrukte op het netwerk blijkt wel uit de statistieken van Nieuwjaar 2010. KPN verwerkte toen tussen 10 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s ochtends ruim 26 miljoen sms’jes, 5,7 miljoen telefoontjes en 1,8 miljoen MB aan data.

Afgezien van de voorbereidingen heeft KPN ook nog iets aan haar klanten te bieden. Klanten met een privé-abonnement of prepaid mogen op oudjaarsdag tussen 11:00 uur ‘s ochtends en 23:00 uur ‘s avonds gratis sms’en. Dit lijkt bedoeld om de druk op het netwerk toch enigszins te reduceren, al is het natuurlijk de vraag of mensen met hun gelukwensen niet gewoon tot het nieuwe jaar wachten.

https://www.youtube.com/watch?v=3GvVaK1KCyQ

Let op: deze actie geldt alleen voor particuliere klanten van KPN met een abonnement of prepaid. Zakelijke klanten en klanten van Hi en Telefort kunnen niet deelnemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorie Providers
Onderwerpen gratis sms'en, kpn, oudjaar, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.