Apple gaat grootste Apple Store openen in Grand Central Terminal

Apple gaat de grootste Apple Store wereldwijd openen in Grand Central Terminal in New York. Ze hebben een huurperiode van 10 jaar afgesloten om een grote winkel in het bekende stationsgebouw te mogen vestigen.

metrazur restaurantApple heeft een contract gesloten om voor de komende 10 jaar een winkel in Grand Central Terminal te mogen openen. De MTA (Metropolitan Transportation Authority), die als openbaar vervoersinstelling gebruik maakt van het gebouw, heeft bevestigd dat Apple de huidige ruimte van het Metrazur-restaurant aan het herinrichten is. Apple is bereid om 800.000 dollar per jaar aan huur te betalen voor de ruimte, bijna driemaal zoveel als Metrazur nu betaalt (300.000 dollar). Dat geld haalt Apple er wel uit, want MTA-officials schatten dat de winkel 5 miljoen dollar winst per jaar gaat maken.


Grand Central Station is voor veel Newyorkers een overstapstation voor trein, metro en bus – er is dus veel in- en uitlopend publiek. Maandag wordt de formele goedkeuring van het financiële comité van MTA verwacht, waarna het directiebestuur op woensdag nog toestemming moet geven. De ruimte die Apple gaat huren heeft een oppervlak van 23.000 vierkante voet, ruim 2100 vierkante meter. Het wordt de grootste Apple Store wereldwijd. Nu is de Apple Store op Fifth Avenue nog de grootste toeristische trekpleister voor Apple-fans die New York bezoeken, maar Grand Central Terminal kan in de toekomst ook op het lijstje van ‘geek-bedevaartplaatsen’.

Grand Central Terminal is het belangrijkste treinstation in New York. Het is bovendien het station met de meeste perrons ter wereld: 44 perrons en 67 sporen. Het tegenwoordige station dateert uit 1913 en is gebouwd in jugendstil. De MTA heeft het gebouw voor een periode van 280 jaar (!) gehuurd van de eigenaar en kan erop rekenen dat ze tot 15 februari 2274 in het gebouw mogen blijven zitten. Per dag komen er meer dan een half miljoen bezoekers in het stationsgebouw.

Via: NY Post

metrazur grand central

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2011 om 21:12
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.