Apple gaat spraakdienst Siri mogelijk integreren in iOS 5

Apple gaat in iOS 5 mogelijk Siri-functies toevoegen. Siri is een gekochte dienst, waarmee je gesproken opdrachten kunt geven om bijvoorbeeld restaurants te boeken of filmtickets te kopen.

siri voorbeeldApple gaat op WWDC de toekomst van iOS laten zien. De nadruk zal daarbij vooral op software liggen en niet op hardware-aankondigingen. Welke onderwerpen exact aan bod zullen komen weet nog niemand, maar de kans is aanwezig dat Apple eindelijk iets met Siri gaat doen. Siri is een persoonlijke virtuele assistent, die Apple een jaar geleden kocht. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie waarbij je kunt praten tegen je iPhone. Via gesproken opdrachten kun je bijvoorbeeld restaurants reserveren, filmkaartjes aanschaffen of taxidiensten bellen.


Siri heeft al een iPhone-applicatie uitgebracht, die je nog steeds gratis kunt downloaden. Het ging Apple echter niet om deze specifieke app, maar om de kennis van het team en de technologie. Volgens de geruchten is het team druk bezig om de laatste hand te leggen aan nieuwe spraakherkenningsfuncties in iOS, die op WWDC gedemonstreerd zullen worden. Ook zou de technologie beschikbaar kunnen komen voor externe ontwikkelaars, zodat het ook in apps van derden gebruikt kan worden. Dit sluit aan op eerdere geruchten, waarbij Apple bezig zou zijn een compleet nieuw OS te ontwikkelen, waarbij spraak, nieuwe kaarten en menselijke interactie centraal staan. Ook nieuwe muziekdiensten kunnen deel ervan uitmaken. Als iOS 5 beta beschikbaar komt tijdens WWDC in juni hebben ontwikkelaars de tijd om hun apps te updaten. Introductie van de nieuwe muziekfuncties kan dan plaatsvinden op Apple’s traditionele muziekevenement in september, als de nieuwe iPods op de markt komen.

Wie meer wil weten over Siri kan terecht op de website van het bedrijf. Je hoeft met Siri niet meer op linkjes te klikken of pagina’s te openen, om taken uit te voeren. Als je Siri vraagt om een steakrestaurant te reserveren, komt de app op de proppen met een lijstje van restaurants die goed gewaardeerd zijn én nog een tafeltje vrij hebben. Wil je weten wat er in de bios draait, dan kan Siri dat ook voor je uitzoeken en meteen de kaartjes aanschaffen. De technologie werkt nog niet foutloos, maar naarmate je het vaker gebruikt levert het betere resultaten op.

Downloaden: Siri (gratis – Amerikaanse App Store)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.