Volkskrant-abonnees moeten extra betalen voor iPad-app

De kosten van de Volkskrant op de iPad als aanvulling op een krantenabonnement gaan flink omhoog. Vanaf april 2011 betaalt de lezer 5 euro extra om de krant ook op de iPad te kunnen lezen.

Volkskrant iPad logoDe Volkskrant lezen op de iPad naast een papieren abonnement wordt vanaf april fors duurder. Tot dusver hoefden abonnees van de Volkskrant niet extra te betalen om de krant ook op de iPad te lezen, maar vanaf april kost de krant op de iPad 5 euro per maand extra, bovenop de kosten van een normaal abonnement. De kosten van een jaarabonnement bij de Volkskrant zijn 290 euro. Als je daarnaast ook nog de krant op de iPad wil lezen, betaal je op jaarbasis nog eens 60 euro meer en dus 350 euro.

Wie de Volkskrant alleen op de iPad wil lezen en niet de papieren versie hoeft, betaalt 149 euro per jaar. Die prijs lijkt ongewijzigd.

Hoofdredacteur Philippe Remarque licht het besluit toe tegen RTLZ:

β€œDe (iPad) app is een speciale vorm die een bepaald gemak biedt. Het is een andere vorm van De Volkskrant en je kan ‘m overal downloaden en lezen. Wij vinden dat van waarde en daarom vinden we dat we er geld voor kunnen vragen.”

Volkskrant iPad pagina

De jongste oplagecijfers van de kranten laten zien dat er niet veel stijging zit in het aantal digitale krantenabonnementen dat wordt verkocht, terwijl de oplages van landelijke kranten op papier licht in de lift zitten. De Volskrant, dat vanaf afgelopen najaar op tabloidformaat verschijnt, zag haar oplage met vier procent groeien.

De Volkskrant beantwoordt veelgestelde vragen over de iPad-applicatie hier.

Downloaden: de Volkskrant HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 13:04
Categorie Kiosk
Onderwerpen abonnementen, ipad, kranten, persgroep, volkskrant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.