Reacties voor: Google: ‘Apple voert vijandige actie tegen Android’

Google zegt nog niet hoe, maar geeft in een blogpost aan op te zullen treden tegen bedrijven als Apple die Android het leven zuur willen maken voor valse patentbeschuldigingen. Dat zegt topman David Drummond.
Bart Breij -

Reacties: 24 reacties

  1. Blijkbaar weet de linker-hand van Google niet dat de rechter-hand verzoeken om samenwerking afwijst… Pijnlijk…

  2. Patenten werden in het leven geroepen om innovatie te beschermen, maar tegenwoordig worden ze enkel als wapen gebruikt om innovatie te stoppen.

    Hier heeft deze man toch wel gelijk. Al dat gedoe rondom patenten tegenwoordig is een beetje zielig. Maar zo werkt dat, helaas, in de corporate world.

  3. Google valt heerlijk door de mand, beetje zielig lopen doen terwijl ze de gelegenheid hadden om mee te doen aan de deal, erg dom.

  4. Apple voert vijandige actie tegen Android.

    Wat is hier het probleem? Zijn toch concurrenten?

  5. Google heeft gelijk, dat zielige gedrag van Apple en co om maar Android klein te maken… ben pro apple, maar Google heeft gewoon gelijk

  6. @Dereck: Dat zijn mooie woorden maar in werkelijkheid heeft het bijna nooit zo gewerkt, Google is nu in ene het heiligeboontje (had ook Apple kunnen zijn). Aan de andere kant is het vrij logisch, je probeerd toch op alle mogelijke manieren je eigen producten te beschermen, want wat als Google de patenten had gekregen, moest Apple dan ook geen royalty’s betalen? En aangezien Microsoft zelf aangeboden heeft om de patenten samen te kopen vind ik dit nu vrij zwak van zo een multinational!

  7. @hoi: http://www.google.nl/search?q=google+sues+patent

    Hoe vaak vind jij hier dat Google iemand aanklaagt voor gebruik van hun patenten?
    (Ja, link is naar google zoekmachine. Vooruit, hier die van Bing: http://www.bing.com/search?q=Google+sues+patent )

    Google heeft gelijk: tegenwoordig wordt er bijna alleen nog maar (aan)geklaagd over die patenten, ipv dat die bedrijven gewoon proberen iets innovatiefs te verzinnen. Dat is wat google doet.

    (Ik ben geen Android- of Google fanboy, uiterst tevreden met mijn iPhone. Maar Google levert wel een gratis mobiel OS en probeert zo goed mogelijk te innoveren ipv vooruitgang afremmen en aanklagen. Kunnen veel bedrijven wat van leren.)

  8. Origineel geplaatst door Dereck:

    Hier heeft deze man toch wel gelijk. Al dat gedoe rondom patenten tegenwoordig is een beetje zielig. Maar zo werkt dat, helaas, in de corporate world.

    Helaas is een van de doelen van het octrooieren van uitvindingen de concurrentie beperken. En Apple is bepaald niet gespeend van kleinzieligheid.

  9. Net of Apple zo gek is die patenten te verkopen..

  10. Vroeger was t MS die free software hekelde, nu blijkt steeds meer dat ook Apple die kant op gaat. Zou t jammer vinden. Is niet des Appels 🙁 hoop niet dat het begin markeert van een post-Steve tijdperk…

  11. Ben ook een Apple gebruiker, maar niet altijd een hevige fan. Wees nu eerlijk. We betalen veel geld voor de toestellen, ze zien er wel gelikt uit maar wil je er alles uithalen zoals bij een Android systeem, moet je jailbraken. Dat spreekt niet echt voor een fabrikant.

  12. Kenmerkende voor een snelle markt als de telecom. Een product als computers is compleet uitgekauwd en geen markt voor (duur) juridisch geneuzeld. Dat geldt ook voor de automarkt, zou toch wat zijn als merk A zomaar merk B aanklaagd omdat die ook hetzelfde symbooltje gebruitk om aan te duiden dat de olie op is (die zijn ook gelijk).

    Maar bij angst voor concurrentie en het gebrek aan een goed aanbod voor de vraag die er is, wat de andere merken dus duidelijk wel hebben, ga je maar triest lopen doen van “Mam, ze pesten me”. 😉

  13. Dus patenten van anderen gebruiken is innovatief?
    Ze moeten dan echt de betekenis van innovatie beter bestuderen…

  14. @Google: dial 9 whine whine

    Patentenspelregels zijn er niet voor niets.
    Maar zo gaat het altijd: Als je naar anderen kunt wijzen die iets fout doen een graantje meepikken, zelf over de schreef en de vermoorde onschuld spelen. Zo maakt je jezelf onsterfelijk belachelijk.
    Zeker van een bedrijf als Google mag je volwassener gedrag verwachten.

    Noot: Heb een iphone maar heb niks tegen Android – is gewoon een goed product!

  15. Het zal wel van ergens komen dat men zegt dat men in het bedrijfsleven weinig vrienden maakt…….

  16. @Jerry:

    Helemaal mee eens. Als er een innovatie gedaan is word er een patent op gelegd. Als google een innovatie heeft leggen ze er ook een patent op (als ze slim zijn tenminste)

  17. Als die drie sukkels eens een keer samen gaan werken… Lijkt me een perfect plan.

  18. http://daringfireball.net/2011/08/google_patently_absurd

    Ben het hier grotendeels mee eens: dat patenten vaak misbruikt worden ook, is een feit. Maar Google’s klacht hier is compleet misplaatst, gezien hun persoonlijke geschiedenis met deze zaak.

  19. Een pakkend citaat (ook via Daring Fireball):

    If you have a monopoly business and generate monopoly profits and take those monopoly profits to another industry and gave away what your competitors (must) charge for, which led you to quickly capture the dominant market share, would you…

    …whine like a bitch?

  20. Google is nu misschien innovatief maar toen android net uitkwam was het een exacte kopie van iOS. Omdat de juridische molen nou eenmaal trager werkt (en soms ook handig is om daar even mee te wachten) moeten ze er nu voor betalen.

  21. Foei! Dus dat arme Google wordt nu bedreigd door grote boze andere bedrijven? En dat doen ze ook nog eens met nutteloze patenten??

    Diezelfde nutteloze patenten waar Google een openingsbod van 1 miljard voor gedaan heeft?

    Met die prijsstellingen heb ik ook nog wel wat nutteloos spul voor Google in de aanbieding. 🙂

  22. Succes? Door gewoon je OS op quasi alle toestellen standaard te laten installeren, dat noem ik geen succes.

  23. goh doen ze lelijk tegen je? ach en je bent zelf altijd zo netjes.
    arme jongen, wil je een snoepje?

  24. @Wouter: Zo lust ik er nog wel een paar. En waar is iOs (gedeeltelijk) een kopie van…Symbian, Palm. Zo kun je alle besturingssystemen wel klonen van elkaar noemen.
    Wat een gezeur altijd over Google, MS en Apple. Er word er altijd maar 1 de dupe van en dat is de consument.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.