China Mobile bevestigt iPhone met 4G-functionaliteit

China Mobile heeft bekend gemaakt dat Apple iPhone's gaat vervaardigden die gebruik maken van China Mobile's 4G TD-LTE netwerk. In Nederland is KPN bezig met de uitrol van een 4G-netwerk, maar concrete informatie over de uitrol is er nog niet.

iPhone 5 impressieIn samenspraak met telecomprovider China Mobile gaat Apple een iPhone uitbrengen die het Chinese 4G-netwerk TD-LTE ondersteunt. Dat maakt de website Giz-China bekend. Het is nog niet bekend of de verbeterde netwerkcapaciteiten hun opwachting zullen maken in een totaal nieuwe iPhone of in een vernieuwde versie van de iPhone 4. Volgens de website vergroot de aankondiging de kans dat de volgende iPhone geen gloednieuwe iPhone 5 wordt, maar een iPhone 4S met 4G-netwerkmogelijkheden.

De website weet verder nog niks te melden over een mogelijke releasedatum van het toestel. Ook ontbreekt er een directe bronvermelding naar China Mobile, dat volgens de website met de aankondiging van de 4G-iPhone kwam. Het bericht ligt in dezelfde lijn met het nieuws van dinsdag, waarin valt te lezen dat de eerste iPhone’s van de volgende generatie in testversies naar telecomproviders zijn gestuurd. In Nederland test KPN overigens een soortgelijk 4G LTE-netwerk als China Mobile. In tegenstelling tot eerdere berichten, heeft het bedrijf daar echter nog geen landelijke uitrol voor gepland.

Het getoonde concept is een artist impression van de volgende iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2011, 14:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen china, iPhone 4, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.